Teniska legenda o GOAT debati, Džokeru i - Džokeru

"Obožavam da gledam Novaka, naročito zbog toga što pratim kako stalno napreduje, kako se stalno motiviše da bude bolji"

06.06.2023. 21:22
  • Podijeli:
Kim Klajsters_Profimedia-647f8452d55db.webp Foto: Profimedia

Legendarna belgijanska teniserka Kim Klajsters biranim riječima je govorila o Novaku Đokoviću, ali i o još jednim Srbinu koji sa Noletom dijeli isti nadimak, Nikoli Jokiću.

Djevojka iz Bilzena tokom uspješne karijere je osvojila šest grend slemova, istovremeno bila "broj jedan" i u singlu i u dublu, te je i te kako mjerodavna da priča o aktuelnom trenutku "bijelog sporta".

Odavno već traje debata ko je najbolji teniser svih vremena.

Jedni će reći da je GOAT Rodžer Federer zbog svoje gracioznosti na terenu.

Drugi u prvi plan "guraju" Rafaela Nadala kao neustrašivog borca koji se nikad ne predaje.

No, na žalost i jednih i drugih, brojke govore da srpski as najbolji ikada.

Novak saRafom dijeli grend slem rekord sa 22 titule, od obojice rivala ima bolji međusobni duel, više osvojenih "velikih titula", mastersa...

A o ovoj temi mišljenje je dala i Klajsters.

"U košarci stalno čujemo da li je to Majkl Džordan ili Lebron Džejms ili neko treći. I mislim da smo veoma srećni što smo savremenici takvih sportista. Ja sam ušla u profesionalni rang kada se Pit Sampras povukao. Tada niko nije mislio da će njegov rekord biti oboren. Kad ono, na scenu je stupio Rodžer. I već prvi veliki igrač poslije njega je to uspio da učini. Zato prije svega treba da budemo srećni i ponosni što smo dio njihove ere, diplomatski je odgovorila Klajsters srpskim izvještačima sa Rolan Garosa.

No, čini se da nije mogla a da posebno ne spomene popularnog Džokera:

"Obožavam da gledam Novaka, naročito zbog toga što pratim kako stalno napreduje, kako se stalno motiviše da bude bolji. Sva trojica su potpuno različiti kao teniseri i ličnosti, ali probati ući u Novakovu glavu, gledati ga kako igra, razumjeti njegove emocije je tako interesantno. Voljela bih da imam kameru i pratim svaki njegov korak, da vidim kako se oporavljaSve u svemu, veoma je zabavno pratiti tenis i njegove najveće zvijezde u ovim vremenima".

Na pitanje koliko dugo misli da će Novak još igrati, poručila je:

"Ako se Novak bude dobro osjećao, pametno planirao svoj kalendar nastupa, ostao fokusiran i mentalno stabilan, ko to zna? Vidjećemo šta će biti u momentu kada bude stigao do jednog grend slema više od ostalih, da li će mu to biti dovoljno ili će željeti da nastavi da igra, i koji će mu biti motivi da ostvari nove ciljeve. Jasno je da on može da osvoji svaki grend slem u kojem učestvuje. Ali je za to potrebno toliko posvećenosti, napornog rada, što je ubjedljivo najzahtjevnije. Natjerati sebe da tako živite iz sedmice u sedmicu je veoma teško poslije nekog vremena. I mislim da će to biti najveće pitanje koje će Novak morati sam sebi da odgovori.

Kim se udala za košarkaša Brajana Linča. Tako se u njihovom domu pomno prati još jedan Džoker, Nikola Jokić.

"Živimo na istočnoj obali SAD, a moj suprug je svojevremeno bio na probi u Njujork Niksima. Pratimo mečeve timova u našoj zoni vožnje, prijatelji smo sa Žoelom Embidom. Čim je neki Evropljanin uspješan, to posebno pozdravljamo,  jer su Amerikanci prirodno upućeni na to da podržavaju svoje. Nikola je dva puta osvajao titulu MVP-ja, vjerovatno je zaslužio da to bude i treći put. Ipak, mislim da će biti srećniji kao šampion NBA lige nego da je i treći put bio izglasan kao najbolji", zaključila je Kim Klajsters.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()