Šteta: Nakon podviga, Monfils morao da odustane

Gael pretrpio povredu ručnog zgloba koja mu je onemogućila dalje takmičenje

01.06.2023. 08:51
  • Podijeli:
Gael Monfils_Aurelien Morissard AP Tanjug-64783eac6df5b.webp Foto: Aurelien Morissard / AP / Tanjug

Francuski teniser Gael Monfis na tužan način je završio nastup na ovogodišnjem Rolan Garosu.

Miljenik pariske publike u drugom kolu trebalo je da se susretne sa Dancem Holgerom Runeom, sedmim igračem ATP liste, ali je bio prinuđen da iz zdravstvenih razloga okonča učešće u Parizu.

Ovaj 36-godišnji Parižanin poslije brojnih povreda pao je na 394. mesto ATP liste, a u prvoj rundi je u sjajnom meču u pet setova savladao Argentinca Sebastijana Baeza.

Monfils je odbijao da se preda, vratio se sa ivice ambisa, pokazavši da još nije za "staro gvožđe".

Činilo se, možda, da bi na "svom terenu" mogao najaviti veliki povratak. Nažalost, pretrpio je povredu ručnog zgloba, koja mu je onemogućila dalje takmičenje.

Gael je svojevremeno je bio šesto igrač ATP liste, osvojio je 11 titula u singlu, a na Rolan Garosu je rezultat karijere zabilježio 2008. godine, kada je stigao do polufinala.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()