Šok na Vimbldonu: Prva favoritkinja spakovala kofere

Trenutno 76. igračica WTA liste iznenadila prvu favoritkinju trećeg grend slema sezone Igu Švjontek

11.07.2023. 17:29
  • Podijeli:
Elina Svitolina_Kirsty Wigglesworth AP Tanjug-64ad6a6eb897a.webp Foto: Kirsty Wigglesworth / AP / Tanjug

Ukrajinska teniserka Elina Svitolina pobrinula se za najveće iznenađenje Vimbldona.

Trenutno 76. igračica WTA liste u četvrtfinalu je iznenadila prvu favoritkinju trećeg grend slema sezone Igu Švjontek, slavivši sa 7:5, 6:7 (5), 6:2.

Svitolina će se u polufinalu sastati sa Marketom Vondrušovom, koja je izbacila Džesiku Pegulu.

Poljakinja je sjajno krenula u meč, napravivši brejk već u prvom gemu.

Međutim, do kraja seta je u čak tri navrata gubila prednost početnog udarca i poraz je bio neminovan.

U drugoj dionici Švjontek se mučila. A čak i kada bi bila u dominantnoj poziciji, rivalka ju je uvijek tjerala na udarac više.

Iako se u jednom momentu činilo da će Iga spakovati kofere, smogla je snage dau taj-brejku preokrene situaciju i izjednači.

I, to bi bilo to. U trećem setu Poljakinja kao da je nestala sa terena.

Ukrajinka je blistala, i u ofanzivi i defanzivi, dva puta je "brejknula" protivnicu, zasluženo prošavši u polufinale, u kojem je igrala i 2019.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()