SO23: Kecmanović među osam najboljih

Savladao Jordanca u dva seta

20.04.2023. 14:40
  • Podijeli:
MiomirKecmanović_Profimedia-643578f77c0e0.webp Foto: Profimedia

Srpski teniser Miomir Kecmanović plasirao se u četvrtfinale Srpska opena, pošto je u osmini finala ATP turnira u Banjaluci pobedio Jordanca Abdulaha Šelbaja 6:4, 7:6 (7:4).

Meč je trajao dva sata i pet minuta. Kecmanović je 33. teniser svijeta, dok je Šelbaj 267. na ATP listi.

Kecmanović je već u prvom gemu prvog seta napravio brejk. On je poveo 3:1, ali je jordanski teniser napravio preokret i stigao do vođstva od 4:3. Kecmanović je zatim osvojio tri uzastopna gema i prvi set je dobio rezultatom 6:4.

Šelbaj je poveo 3:1 u drugom setu, ali je Kecmanović uspio da izjednači na 3:3. Srpski teniser je u devetom gemu napravio novi brejk, a onda je servirao za pobjedu. Međutim, Jordanac je uzvratio ribrejkom, a potom je na svoj servis poveo 6:5. Kecmanović je izjednačio na 6:6, a onda je do trijumfa stigao u taj-brejku, koji je dobio rezultatom 7:4.

Srpski teniser će u četvrtfinalu turnira u Banjaluci igrati sa pobjednikom meča između Moldavca Radu Albota i Čeha Jiržija Lehečke.

Srpska open se igra za nagradni fond od 562.815 evra.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()