Sjajni Đoković odveo Srbiju u polufinale Davis Cupa

Neporažen u Davis Cupu 12 godina

23.11.2023. 23:03
  • Podijeli:
Tan2023-11-2322503198_3 novak djokovic dejvis kup AP PhotoManu Fernandez-655fcb7dc92c4.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

U polufinalu završnog turnira Davis Cupa u Malagi igrat će teniske reprezentacije Finske i Australije, te Srbije i Italije.

Srbija je u posljednjem četvrtfinalnom susretu porazila Veliku Britaniju s 2:0. Prvi bod za Srbiju osvojio je Miomir Kecmanović porazivši Jacka Drapera sa 7:6 (2), 7:6 (6).

U prvom setu oba igrača su bila sigurna na svom servisu, pa je pobjednik razriješen u trinaestoj igri koju je Kecmanović dobio sa 7:2. Niti u drugom setu nije bilo breaka, pa se ponovo igrao tiebreak. Kecmanović je bolje počeo i poveo je sa 5:2, ali je Britanac vezao tri poena i stigao do izjednačenja. Ipak, Kecmanović je kod rezultata 6:6 napravio mini break, a potom osvojio servis za 8:6 i pobjedu 2:0. U drugom meču Novak Đoković je pobijedio Camerona Norriea sa 6:4, 6:4.

Sjajni Đoković je u prva dva servis gema izgubio samo poen, a onda je u petom gemu iskoristio drugu loptu za obrat i poveo s 3:2. U drugom setu je već na startu napravio break i potom ga potvrdio za 2:0. Gem prednosti rutinski je odbranio do kraja drugog seta. Zanimljivo, bila je to Đokovićeva 21. uzastopna pobjeda u ovom takmičenju. Neporažen je u Davis Cupu 12 godina.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()