Sabalenka nakon preokreta do titule u Australiji

Druga teniserka svijeta osvojila prvi Grand Slam turnir u karijeri

28.01.2023. 12:13
  • Podijeli:
sabalenka - reuters-63d5014b795b7.webp Foto: Reuters

Bjeloruska teniserka i druga igračica svijeta Aryna Sabalenka osvojila je prvi Grand Slam u ovoj sezoni, ali i u svojoj karijeri, Australian Open. Ona je nakon preokreta bila je bolja od  Elene Rybakine iz Kazahstana, rezultatom bio 2:1, a po setovima je bilo 6:4, 3:6 i 4:6.

Inače, bila je ovo prva titula u karijeri za 24-godišnju teniserku, koja u svojoj karijeri dosad ima 11 titula.

Rybakina je u prvom setu napravila dva breaka naspram jednog protivnice, te je povela u setovima sa 1:0.

U drugom setu viđeno je čak deset break-lopti, no samo jedna je iskorištena, a to je učinila Sabalenka u četvrtom gemu, te je poravnala na 1:1 u setovima rezultatom 6:3.

Bjelorusikinja je i u odlučujućem setu napravila jedan break i to u sedmom gemu, što je bilo odlučujuće da slavi nakon dva i po sata igre.

Treba naglasiti da Sabalenka svoj najveći uspjeh neće moći slaviti pod zastavom svoje zemlje.

Podsjećamo, Australian Open zbog bjeloruskog savezništva s Rusijom u agresiji na Ukrajinu brani isticanje znamenja te države. 

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()