Preokret Alkarasa za četvrtfinale Rordžers kupa

Hurkač nije zadržao prednost

11.08.2023. 08:37
  • Podijeli:
Karlos Alkaraz_Mark J. Terrill AP Tanjug-641036d30de1e.webp Foto: Mark J. Terrill / AP / Tanjug

Španski teniser Karlos Alkaras savladao je poljaka Hurberta Hurkača 2-1 u setovima poslije preokreta i dva taj-brejka na Rordžers kupu.

Bilo je 3:6, 7:6 (2), 7:6 (3) za Španca protiv 15. nosioca.

Prvi igrač svijeta je odigrao loše prvi set pa u nastavku pokazao klasu, istina bilo mu je potrebno mnogo energije da slomi otpor Poljaka.

Hurkač je mučio Alkarasa svojim ubojitim servisima, još u začetku meča (poveo 3:0) je dao do znanja mladom asu da se neće naigrati protiv njega – i tako je i bilo.

Poslije osvojenog prvog seta Poljak je bio pun samopouzdanja, ali Jkarlso do tada praktično nije ni igrao svoju igru, navijači su čekali da se Španac pokrene. Kada se to desilo, Hurkač je bio u problemu.

Poljak je i drugi set počeo ranim "brejkom", uzvratio je Alkaras istom mjerom, a potom je uslijedila vrlo neizvjesna i ujednačena faza borbe, za užitak navijača.

Taj dio meča rešen je u taj-brejku.

Španac je u tom intervalu bio nepogrešiv, počeo je da igra kako umije, a tada rivaliama nema spasa. Potukao je Hurkača 7:2 i bio je to momenat kada su svi na tribinama vidjeli moć mladog španskog lava.

Treći set je bio demonstracija sile Alkarasa, poveo je 5:2, ali je onda i stao.

Hurkač je iskoristio činjenicu da je Španac već upisao pobjedu i vrlo brzo navijači su svjedočili još jednom taj-brejku, potpuno iznenađujuće.

Ipak, i u tom dodatnom periodu tog seta, kao i u prethodnom, nije bilo dileme. Španac je povratio ritam, preciznost i mirnoću, odbio nalet gorostasnog Poljaka i došao do pobjede.

Naredni rival biće mu Amerikanac Tomi Pol koji je savladao zemljaka Markosa Đirona sa 6:3, 6:2.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()