Potvrđeno: Đoković igra na turniru u Banjaluci

"To je plan. Bože zdravlja, samo da sve bude kako treba i Novak će sigurno zaigrati u Banjaluci"

28.10.2022. 10:04
  • Podijeli:
Novak Đoković_Tanjug-1664551829502.webp Foto: Tanjug

Po mnogima najbolji teniser planete svih vremena, Novak Đoković, narednog aprila će po prvi put igrati takmičarski meč u Banjaluci, na Srbija openu.

Kao bomba sinoć je odjeknula vijest da će se beogradska smotra iz ATP serije 250 preseliti u grad na Vrbasu kako bi organizatori infrastrukturu doveli na nivo klase 500.

Biće to odlična prilika i da banjalučki turnir napravi iskorak. Do sada su se u Parku Mladen Stojanović teniseri sa planetarnih meridijana borili u rangu čelendžera. No, sljedeće godine najveći grad Republike Srpske će ući u elitu.

A ona ne bi bila društvo najboljih kada u istoj ne bi bio Đoković.

"To je plan. Bože zdravlja, samo da sve bude kako treba i Novak će sigurno zaigrati u Banjaluci", najavio je Noletov brat Đorđe, inače direktor Srbija opena.

Prvi operativac smotre nije štedio riječi hvale na račun grada na Vrbasu:

"Banjaluka je bila naš izbor za ovaj period relokacije iz nekoliko razloga. Glavni je taj što tamo postoji izvanredan teniski centar sa devet terena, od kojih će tri imati tribine. Postojeći kapacitet na centralnom stadionu će biti povećan na 6.000 mjesta, teren broj dva će imati 1.500 sjedišta, a "trojka" 700. U parku ćemo napraviti i fan zonu sa raznim sadržajima. Znam da je interesovanje publike ogromno, Banjaluka voli Novaka, i svi žele uživo da vide vrhunske tenisere. Zato mislim da će turnir u Banjaluci biti čak i posjećeniji od Beograda ove godine, koji je srušio rekord sa 49.000 prodatih karata.

Kako je rekao, ATP tur nije pravio nikakav problem sa relokacijom. Šta više...

"ATP je prihvatio Banjaluku kao opciju, jer je taj grad domaćin čelendžera već 20 godina. Poznata je destinacija teniserima, mnogi kvalitetni igrači su igrali tamo, uvijek su bili toplo dočekani i vjerujem da će turnir zaista postići veliki uspjeh".

Selidba u Banjaluku bi trebalo da pomogne domaćinima Srbija opena da unaprijede ponudu i da imaju veće šanse za dobijanje licence za ATP turnir iz serije 500.

"Ta licenca nam je i dalje prioritet i nalazimo se među glavnim favoritima da je dobijemo. Baš iz tih razloga, kako bismo spremno dočekali taj momenat, privremeno smo premjestili turnir iz Beograda, kako bismo unaprijedili uslove za taj nivo. Konstantno se trudimo da rastemo i poboljšavamo organizaciju, dovodimo najbolje moguće igrače i podižemo letvicu kada je riječ o kvalitetu. U sklopu te strategije je donesena i ova odluka", zaključio je Đoković.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()