Potop bh. tenisera na turniru u Banjaluci: Trojica ispala u prvom kolu, samo Džumhur prošao dalje

Sarajlija će u drugom kolu igrati sa pobjednikom duela Ajduković-Sanchez koji je u toku

08.08.2023. 21:05
  • Podijeli:
Damir Džumhur foto Dejan Rakita:PIXSELL-6441421d26b35.webp Foto: Dejan Rakita/Pixsell

Mečevima prvog kola danas je startao Challenger turnir u Banjaluci na kojem su nastupila četiri bh. tenisera od kojih su trojica doživjeli neuspjehe.

Prvi je na teren izašao Nerman Fatić koji je nakon prvog izgubljenog seta morao predati meč Hrvatu Ninu Serdarušiću zbog povrede.

Voljom žrijeba Aldin Šetkić je u prvom kolu dobio za rivala prvog nositelja i prvu zvijezdu turnira Benoita Pairea.

Francuski teniser je slavio bez većih problema rezultatom 2:0, po setovima je bilo 6:2 i 7:5.

Mladi Andrej Nedić pružio je dostojan otpor Špancu Cosanu Javieru Barrancu koji ga je nadigrao s 2:1.

Bosanskohercegovački teniser (18) slavio je u prvom setu, da bi u drugom nesretno izgubio nakon taj brejka. Treći je Barranco sa 6:3 riješio u svoju korist i zasluženo prošao dalje.

Da ovo nije bio dan tenisera iz BiH, potvrđuje i ispadanje Mirze Bašića od belgijskog igrača Kimera Coppejansa 2:0 (6:3, 6:4).

Damir Džumhur jedini je domaći teniser koji je uspio proći dalje. Prvi reket Bosne i Hercegovine je za nešto više od sat vremena igre nadigrao Marca Polmansa s 2:0, prepustivši svom rivalu tek četiri gema.

Sarajlija će u drugom kolu igrati sa pobjednikom duela Ajduković-Sanchez koji je u toku.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()