Pol u polufinalu čeka Đokovića ili Rubljova

Pol je 35. teniser svijeta, dok je Šelton 89. na ATP listi

25.01.2023. 09:29
  • Podijeli:
Tan2023-01-2508451039_4 Tomi Pol Australijan Open AP PhotoAaron Favila-63d0e64d50243.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Aaron Favila

Američki teniser Tomi Pol plasirao se u polufinale Australijan opena, pošto je jutros u Melburnu pobijedio sunarodnika Bena Šeltona 7:6 (8:6), 6:3, 5:7, 6:4.

Meč je trajao tri sata i šest minuta. Pol je 35. teniser svijeta, dok je Šelton 89. na ATP listi.

Pol je prvi set dobio tek u taj-brejku rezultatom 8:6. On je u drugom setu napravio brejk u šestom gemu, što mu je bilo dovoljno da ovaj dio meča dobije sa 6:3. Velika borba viđena je u trećem setu, a Šelton je u 12. gemu iskoristio brejk loptu i smanjio je na 2:1 u setovima.

Pol je već na startu četvrtog seta oduzeo gem na servis protivnika, a onda je držao prednost i zasluženo je stigao do najboljeg rezultata u karijeri.

On je prvi američki teniser koji je stigao do polufinala turnira u Melburnu od 2009. godine.

Pol će u petak u polufinalu Australijan opena igrati sa pobijednikom meča između Srbina Novaka Đokovića i Rusa Andreja Rubljova.

Australijan open se igra za nagradni fond od oko 48,5 miliona evra.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()