Počinje Lejver kup: Bez Novaka i Alkarasa Tim Evrope slabiji nego ikada

Izostanak trenutno dva najbolja tenisera na svijetu doveo do nikad viđenog scenarija

21.09.2023. 15:42
  • Podijeli:
Djokovic Alkaras_Tanjug AP-64b3f0ad10b90.webp Foto: Tanjug/AP

Ovoga petka će početi Lejver kup u Vankuveru, a Tim Evrope je slabiji nego ikada.

Prošle godine je ovo takmičenje održano u Londonu i prošlo u znaku oproštaja Rodžera Federera kao i prve pobjede ikad Tima Svijeta.

Tada su se u čast Švajcarca odazvala najveća imena iz teniskog svijeta, a pamtimo i da je jednu od ključnih pobjeda ostvario Feliks Ože-Alijsaim nad Novakom Đokovićem.

Najboljeg tenisera svijeta neće biti ove godine. Kao i mnogi drugi izabrao je da poslije napornog dijela sezone odmori i spremi se za njen kraj.

Neće u kanadskom gradu igrati ni Karlos Alkaras, pa će se tako po prvi put u istoriji Tima Evropa desiti da u svom sastavu nemaju nekoga od dvojice najboljih na svijetu.

Odustao je i Stefanos Cicipas, a na njegovo mesto uskočio Gael Monfis, trenutno 142. teniser svijeta. To je po prvi put u istoriji evropske selekcije (ne računajući izmjene) da za njih igra teniser van Top 100.

Kada pogledamo i prosječnu poziciju tenisera na ATP listi dobijamo jasnu sliku koliko je ovo takmičenje sve manje bitno. Poređenja radi, 2019. i 2021. godine je bilo 6, a ove sezone 40.

Izgleda da taj trend ne važi i za Tim Svijet čija je prosječna pozicija 14, najbolja u kratkoj istoriji ovog turnira. Po prvi put će biti favoriti.

Tim Evropa

Andrej Rubljov, Kasper Rud, Hubert Hurkač, Alehandro Davidovič Fokina i Gael Monfis
Zamjena: Artur Fils

Tim Svijet

Tejlor Fric, Fransis Tijafo, Tomi Pol, Feliks Ože Alijasim, Ben Šelton i Francisko Serundolo
Zamjena: Kristofer Jubanks i Miloš Raonić

  • Podijeli:

Tagovi

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()