Noleta brine povreda: Idem dan po dan i molim se Bogu

"Iskreno, nije dobro uopšte. Mogu samo da idem dan po dan. To je sve što mogu da kažem. I da se se molim Bogu da će sve biti dobro"

19.01.2023. 14:19
  • Podijeli:
Novak Đoković_Aaron Favila AP Tanjug-63c93e52baa4b.webp Foto: Aaron Favila / AP / Tanjug

Srpski teniser Novak Đoković zabrinuo je naciju objavom da stenje povrede zadnje lože nije dobro i da se ona pogoršala u odnosu na premijeru Australijen opena.

Nole je u Adelejdu doživio neugodnu povrede, zbog iste je otkazivao treninge u Melburnu, ali se u prvom meču u Melburnu protiv Roberta Karbaljesa Baene nije žalio na nju.

U današnjem okršaju sa Encom Kuokom, nažalost, jeste. Čak je i zatražio medicinski tajm-aut, nakon kojeg je izgubio set.

Ono što ohrabruje je da je naredne dvije dionice odigrao u velikom stilu upisavši tako rutinsku pobjedu.

Ona je, čini se, izvojevana kud i kamo teže nego li to semafor pokazuje.

"Iskreno, nije dobro uopšte. U prošlom meču je osjećaj bio mnogo bolji nego danas. Mogu samo da idem dan po dan. To je sve što mogu da kažem. I da se se molim Bogu da će sve biti dobro", analizirao je Novak.

Osvrnuo se srpski as i na igru inspirisanog protivnika:

"Mnogo puta sam bio u ovakvim situacijama, a iskustvo pomaže. Kada izađeš na teren kao favorit protiv nekog ko je prvi put istrčao na "Rod Lejver arenu", očekuješ da će on slati svoje najbolje udarce. Svašta se dešavalo večeras, Enco je zaslužio pohvale za borbu. Sjajan tenis je igrao, posebno u drugom setu. Obojica smo se mučili, imali ljekarske tajm-aute, bilo je tu i drugih stvari, jer u noćnim terminima je atmosfera naelektrisana, a to ima i dobre i loše strane", dodao je Đoković

Za kraj je ustvrdio kako je teren sporiji nego kada je posljednji put igrao na njemu, prije dvije godine:

"Htio sam da prođem u tri seta, nisam uspio… Lopte su malo sporije nego prije par godina. Ne žalim se, samo konstatujem da je teže doći do vinera, posebno kada igraš protiv nekog poput Enca, koji je veliki atleta. Nosio sam se i sa tom povredom, ali treći i četvrti set su lijepo počeli i to je bilo to", čiji naredni rival će biti Grigor Dimitrov.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()