Nole pred Vimbldon: Gladan sam grend slemova

"Dio mene je oduševljen zbog 23 slema, ali ja želim da iskoristim svaku priliku da osvojim grend slem trofej"

02.07.2023. 08:06
  • Podijeli:
Novak Đoković_PA AP Tanjug-64a08551356ab.webp Foto: PA / AP / Tanjug

Najbolji teniser svijeta svih vremena Novak Đoković uoči starta Vimbldona je poručio da se osjeća sjajno i da je za njega privilegija učestvovati na nezvaničnom prvenstvu svijeta.

Nole je osvojio prva dva grend slema sezone, Australijan open i Rolan Garos.

Na taj način je stigao do 23. recke na najvećim turnirima i zvanja GOAT-a, najvećeg svih vremena.

Na londonskoj travi će juriti osmu krunu na Ostrvu i nastavak sna o kalendarskom slemu.

Srbin se ne zanosi da će mu biti lako. Ali, iz njegovih izjava se da naslutiti umjereni optimizam.

Avanturu na famoznoj travi počeće u ponedjeljak, od 14.30 sati na Centralnom terenu, kada će mu na megdan izaći Pedro Kaćin.

"Osjećam se sjajno, a učešće na Vimbldonu je uvijek privilegija i čast. To je bio turnir o kojem sam sanjao kada sam bio dijete. Iako sam već mnogo puta igrao ovdje i imao sam mnogo uspjeha, i dalje se osjećam kao mladi Novak kada izađem na teren Vimbldona. To je nevjerovatan turnir, u mojim očima najveći", rekao je Novak na konferenciji pred start smotre.

Na pitanje da li je opušteniji sada kada ima više trofeja sa najvećih turnira od bilo kog drugog tenisera u istoriji, uslijedio je jasan odgovor:

"Iskreno, nisam opušteniji. I dalje sam gladan grend slemova. Imam tu želju i svjestan sam da mogu da se takmičim na najvišem nivou. Nekoliko dana poslije Rolan Garosa, već sam razmišljao o pripremi za Vimbldon. To je život profesionalnog tenisera i mislim da je takav mentalitet neophodan. Dio mene je oduševljen zbog 23 slema, ali ja želim da iskoristim svaku priliku da osvojim grend slem trofej”, poručio je 36-godišnji Srbin.

U prethodnih godinu i po dana Đokoviću je "ukradeno" na hiljade bodova, što zbog činjenice da nije smio da igra u Sjedinjenim Državama, što zbog podatka da je za prošlogodišnji trijumf u Londonu dobio "okruglo" nula (0) bodova.

Posljedica toga je drugo mjesto na ATP listi sa malim zaostatkom iza Karlosa Alkaraza.

Karlitos je, dakle, prvi nosilac, iako u britanskoj prestonici ima manje pobjeda nego Nole trofeja. No, srpski as se previše ne obazire na to.

“Uvijek je neko tu. Uvijek je bio i uvijek će biti. Karlos je veoma fin i izuzetno zrelo se ponaša. Ima samo 20 godina, a već ima toliko uspjeha. Sve što on radi je impresivno, zajedno sa svojim trenerom Huanom Karlosom Fererom. Oni su fantastičan tim. Što se mene tiče, nije mi potreban Karlos, kao ni niko drugi, da bih povećao svoju motivaciju", decidan je Đoković.

Novak je titulu u "Ol ingland klabu" osvajao 2011, 2014, 2015, 2018, 2019, 2021. i 2022. godine.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()