Nole ne želi da stane: Mlad sam, tridesete su nove dvadesete

"Kako to misliš mladim? I ja sam mlad. Tridesete su nove dvadesete. Pogledajte Rafu i Endija. U tim godinama održavaju ekstremno visok nivo. Pokušavam da radim isto"

21.01.2023. 12:48
  • Podijeli:
Novak Đoković_Aaron Favila AP Tanjug-63cbcddb46bcb.webp Foto: Aaron Favila / AP / Tanjug

Novak Đoković tvrdi da se još uvijek osjeća mladim i da ima još mnogo toga da pruži tenisu.

Nole je danas u velikoj bici na pleća bacio Grigora Dimitrova i tako izborio plasman u osminu finala Australijan opena gdje će ga čekati domaći adut Aleks de Minaur.

Srpski as nije samo pobijedio velikog rivala i prijatelja, nego i evidentan bol u zadnjoj loži lijeve noge.

Dakle, morao je da se izbori sa dva izazova, ali je u svom, dobro prepoznatljivom ratničkom stilu stigao do cilja.

Nakon meča je ugodno proćaskao sa svojom "zemljakinjom" Jelenom Dokić, koja je u karijeri, doduše, nastupala pod australijskim zastavom.

Bilo je lijepo vidjeti nasmijanog devestorstukog šampiona Melburna, koji je na Jelenino pitanje kako se on Endi Marej i društvo u zrelim tridesetim godinama nose sa mladim protivnicima.

"Kako to misliš mladim? I ja sam mlad. Tridesete su nove dvadesete. Pogledajte Rafu i Endija. U tim godinama održavaju ekstremno visok nivo. Pokušavam da radim isto. Kada ste u posljednjoj četvrtini karijere, počinješ da cijeniš svaki meč, svaki turnir, jer u rezervoaru možda nemaš još mnogo. Pa ipak, i dalje tako volim ovaj sport. Tu sam već dvije decenije, borim se i ne mogu da budem srećniji", poručio je Novak, uzvraćajući komplimente svojoj sagovornici.

Đoković je dodao da mu je napravljeni brejk u prvom gemu meča dao dodatno samopouzdanje jer zbog povrede nije znao šta da očekuje na terenu.

"Ali bitan je bio svaki poen, svaki gem. Bilo je uspona i padova, to sam i očekivao protiv Grigora. Mnogo ga poštujem i divim mu se, jedan mi je od najboljih prijatelja na turu. Vrlo je talentovan, sjajan atleta, bilo mi je teško. Mislio sam da će mi dupli brejk u trećem setu biti dovoljan. On se, međutim, nije predao. Bila je ovo nevjerovatna bitka, tri seta, tri sata... Sada slijedi odmor i priprema za dalje.

Nole ima jasan cilj, desetu krunu na Australijan openu kojom bi se izjednačio sa Rafaelom Nadalom na vrhu grend slem liste sa po 22 pehara. Do cilja su ostala četiri koraka.

"Postoji nekoliko stvari zbog kojih igram dobro na "Rod Lejver areni". Prvo, volim uslove, pogotovo u večernjim satima. Oni leže mom stilu tenisa. Što više pobjeđujete na nekom terenu, sve ste hrabriji i puniji samopouzdanja. Naravno, znači mi i publika. Navijači svaki put izvuku najbolje iz mene. Tako je bilo i večeras", ocijenio je Srbin.

Novak đe sutra imati zasluženi dan odmora, a onda u ponedjeljak slijedi bitka sa De Minaurom. Za Australčijanca je imao samo riječi hvale.

"Alek je jedan od najbržih igrača na turu. Napredovao je strahovito. U svom timu ima i Lejtona Hjuita, bivšeg broja jedan i grend slem šampiona. Biće teško. igraću pred Australijancima, ne znam koliko vas će biti na mojoj strani. Znam samo da će atmosfera biti sjajna i da joj se raduje,", zaključio je Đoković.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()