Nezaustavljivi Sinner savladao Medvedeva i izborio finale ATP Finala

Po prvi put u karijeri osigurao je finale na ovom turniru, a sutra će za naslov igrati protiv boljeg iz drugog polufinala u kojme se od 21:00 sat sastaju Novak Đoković i Carlos Alcaraz

18.11.2023. 20:35
  • Podijeli:
sinner-alcaraz-jurica-galoic-pixsell.jpg

Italijanski teniser Jannik Sinner (4. ATP) prvi je finalist ATP Finala kojem je domaćin Torino nakon što je u polufinalu savladao Rusa Danila Medvedeva (3. ATP) 6:3, 6:7, 6:1.

Italijan je tako pred svojim navijačima u Torinu upisao četvrtu pobjedu u isto toliko nastupa jer je prije Medvedeva pobijedio sve rivale u grupi. Tsitsipasa, Đokovića i Runea.

Po prvi put u karijeri osigurao je finale na ovom turniru, a sutra će za naslov igrati protiv boljeg iz drugog polufinala u kojme se od 21:00 sat sastaju Novak Đoković i Carlos Alcaraz.

Inače, Sinner je prvi set riješio u svoju korist tako što je nakon 1:1 pobjegao na nedostižnih 4:1, iako je na samom početku meča bolje na terenu izgledao Medvedev.

Nakon izgubljenog prvog seta Medvedev je zaigrao bolje u nastavku meča, a drugu dionicu je dobio u tie-breaku gdje je bio bolji sa 7:4.

Početkom trećeg seta Sinner je ponovo došao do prednosti, iskoristio je treću break priliku u drugom gemu, a kasnije je napravio novi break i vrlo uvjerljivo priveo meč kraju u svoju korist.

Rus je ovim porazom ostao na pobjedi na ATP Finalu 2020. godine, dok je 2021. godine bio poražen u finalu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()