Nadal: Brojke ne lažu, Đoković je najveći u historiji

Nadal je pokušao da objasni i stvari koje se tiču Novakovog imidža u svijetu, gdje je na Zapadu Srbin, očekivano prestavljen kao negativac i "loš momak"

15.02.2024. 18:36
  • Podijeli:
đoković nadal profimedia-6540ad4986f33.webp Foto: Profimedia

Rafael Nadal, nekada najbolji španski teniser i najveći rival Novaka Đokovića, povukao se sa turnira u Dohi jer nije 100 odsto spreman, a prilikom jednog opširnog intervjua pomenuo je srpskog teniskog asa, poručivši da brojke ne lažu i da je Novak najveći.

Nije "bik sa Majorke" ovoga puta imao dilemu ko je najveći u istoriji bijelog sporta. Iako mu je to, vrlo vjerovatno, bilo teško da prevali preko usana, jer je nekada vodio žestoke bitke sa Rodžerom Federerom i Novakom Đokovićem, sada je konačno i javno priznao.

"Brojke ne lažu, on je najveći u historiji. Postigao je najviše u našem sportu", rekao je Rafa i tako konačno priznao sebi ono što svijet odavno vrlo dobro zna.

Nadal je pokušao da objasni i stvari koje se tiču Novakovog imidža u svijetu, gdje je na Zapadu Srbin, očekivano prestavljen kao negativac i "loš momak".

"Imidž koji projektuje je gori od onoga što zapravo jeste. Novak Đoković je dobra osoba, sa određenim greškama, kao i svi mi. Ipak, ponavljam, daleko je bolji od onoga što možete da vidite na televiziji. Istina je da ume da polomi reket, ali je zato već u narednom udarcu on savršen. E, zato je i ostvario najviše i osvojio najviše najvećih trofeja u tenisu. Brojke ne lažu, Novak je najveći", ponovio je Rafael Nadal.

Povukao se 36-godišnji Španac sa Katar opena, čiji je start zakazan za 19. februar, uz vjeru i nadu da će biti "fit" za Indijan Vels.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()