Masters u Sinsinatiju: Lajović šokirao Sinera

Duci došao do velikog trijumfa protiv igrača koji je prije nekoliko dana osvojio masters u Torontu

16.08.2023. 21:09
  • Podijeli:
Dušan Lajović_Dejan Rakita Pixsell-64dd1dd47f496.webp Foto: Dejan Rakita / Pixsell

Srpski teniser Dušan Lajović plasirao se u osminu finala mastersa u Sinsinatiju pošto je u drugom kolu savladao šestog igrača svijeta Janika Sinera sa 6:4, 7:6 (4) za dva časa i pet minuta igre.

Duci je do glavnog žrijeba stigao kroz kvalifikacije i u četvrtak će mu rival biti Tejlor Firc, koji je eliminisao Lorenca Sonega 6:4, 7:6 (1).

Igrač rođen u Staroj Pazovi odigrao je zaista sjajan meč. Lajović je od prvog do posljednjeg trenutka imao skoro apsolutnu kontrolu, a ključan gem u prvom setu bio je sedmi kada je Srbin iskoristio prvu brejk loptu i došao do 4:3.

Duci je u naredna dva gema na svoj servis bio više nego siguran, izgubio je samo tri poena, i napravio veliki korak ka plasmanu u sljedeće kolo.

Koliko je Duci dominirao potvrđuje i podatak da protivniku u tom dijelu meča nije dozvolio nijednu brejk šansu.

Očekivano, u drugoj dionici viđena je još veća borba. Tridesettrogodišnji Lajović je u drugom gemu spasao tri brejk lopte, u četvrtom još jednu, a u maratonskom devetom nije iskoristio tri šanse da Sineru oduzme servis i dođe na korak do mjesta među 16 najboljih u Ohaju.

Ipak, srpski reprezentativac je ostao fokusiran i u neizvjesnom taj-brejku je došao do velikog trijumfa protiv igrača koji je prije nekoliko dana osvojio masters u Torontu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()