Lajović o preporodu: Banjaluka je bila prekretnica

"Turnir u Banjaluci predstavlja veliku prekretnicu, iako sam se fizički veoma umorno, psihološki sam bio u stanju da se borim za svaki poen"

03.05.2023. 13:08
  • Podijeli:
Lajovic Đoković Srpska open1_Dejan Rakita PIXSELL-6442adedbdf3d.webp Foto: Dejan Rakita/PIXSELL

Srpski teniser Dušan Lajović smatra da je titula na banjalučkom Srpska openu bila prekretnica njegove sezone.

Popularni Duci u gradu na Vrbasu je zablistao punim sjajem. Do pehara je stigao pošto je savladao dvojicu protivnika iz samog vrha, najboljeg na svijetu Novaka Đokovića i šampiona mastersa u Monte Karlu Andreja Rubljova

Potom je u Madridu eliminisao i devetog na planeti Feliksa Ožea-Alijasima.

Ovakva serija uspjeha nije mogla da ostane neprimećena ni u svjetskim razmjerama, pogotovo jer je bila potpuno neočekivana.

Da Lajovićev uspjeh bude još veći, prije samo pola godine bio je izvan prvih 100. Djelovalo je da je sa 32 godine bliži kraju karijere nego najvećim uspjesima. A onda je uslijedio preporod.

"Prolazio sam komlikovane trenutke u 2022, bio sam mnogo pao na ATP listi, čak sam počeo da se pitam koji su mojim realni ciljevi. Pitao sam se da li mogu da postanem bolji igrač, ali sam stvarno vjerovao da mogu. Nisam sebe želio da gledam na 80. ili 90. mjestu, to ne bi imalo smisla i riješio sam da ponovo zasučem rukave, da se vratim gore", ispričao je Srbin za španske medije.

Dušan nije imao sreće na žrijebu u u Banjaluci, međutim, trnovit put ga je samo još više ojačao.

"Prvi susret je bio mnogo komplikovan, protiv Filipa Krajinovića, u drugom sam protiv Gregoara Barera igrao veoma dobro, a meč protiv Đokovića bio je, naravno, najteži mogući izazov koji možete imati u tenisu. Uvijek sam lako gubio protiv njega i ta pobjeda mi mnogo znači. Uopšte, mislim da cijeli turnir u Banjaluci za mene predstavlja veliku prekretnicu, iako sam se poslije te pobjede osjećao fizički veoma umorno, psihološki sam bio u stanju da se borim za svaki poen", zaključio je Lajović.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()