Košmarni start i čarobni povratak Sabalenke za finale US Opena

Sabalenka je postala tek treća teniserka u “Open eri” koja je u polufinalu ženskog slama došla do pobjede, a da je prvi set izgubila sa 6:0

08.09.2023. 10:35
  • Podijeli:
Arina Sabalenka_Alastair Grant AP Tanjug-64aeaeb09f0f6.webp Foto: Alastair Grant / AP / Tanjug

Bjeloruskinja Aryna Sabalenka plasirala se u prvo finale US Opena u svojoj karijeri. Ova 25-godišnjakinja iz Minska, koja će od ponedjeljka biti prva igračica svijeta, pobijedila je poslije velikog preokreta domaću takmičarku Maddison Keys.

Bilo je 0:6, 7:6 (1), 7:6 (3) za Sabalenku, koja je u ovoj sezoni već osvojila jedan grand slam – trijumfovala je u Melbourneu na Australian Openu.

Rivalka Sabalenki u borbi za trofej na Flashing Meadowsku biće još jedna Amerikanka – Coco Gauff. Ova tinejdžerka iz Atlante je nešto ranije u noći između četvrtka i petka rezultatom 6:4, 7:5 pobijedila Čehinju Karolinu Muchovu.

Sabalenka je postala tek treća teniserka u “Open eri” koja je u polufinalu ženskog slama došla do pobjede, a da je prvi set izgubila sa 6:0. Prethodno je to pošlo za rukom Steffi Graf (RG 1992) i Ani Ivanović (AO 2008).

Nije na sebe ličila Sabalenka u prvom setu i sva tri svoja servis-gema izgubila je na razliku. Međutim, u drugom setu se probudila, ali je ponovo bila u problemima. Imala je Keys, 17. igračica svijeta, brejk prednosti i vodila sa 5:3.

Servirala je za set, ali nije uspjela da osvoji nijedan poen u tom gemu. Sabalenka se vratila, imala je čak i dvije set-lopte u 12. gemu, nije ih iskoristila, ali je u taj-brejku bila dominantna.

U trećem setu obje teniserke su držale servis sa izuzetkom razmjene brejkova u šestom i sedmom gemu. Treći set je donio i jednu komičnu situaciju. Sabalenka je počela da se raduje kada je povela sa 7:3 misleći da je pobijedila, zaboravivši da se taj-brejk trećeg seta igra do 10.

Nastavlja se izuzetna sezona za Sabalenku, koja je i na Roland Garrosu i Wimbledonu došla do polufinala.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()