Iznenada preminula talentovana teniserka: Njena baka primjetila da joj je pozlilo

Njena baka je primijetila da joj je pozlilo i pozvala je hitnu pomoć pa je Zainab odmah prebačena u bolnicu

16.02.2024. 21:00
  • Podijeli:
Zainab Ali Naqvi_teniserka_foto_X-65cf96b799fb8.webp Foto: X

Pakistanska teniserka Zainab Ali Naqvi (17) iznenada je preminula nakon treninga, potvrdio je teniski savez Pakistana. Nesretna djevojka je, prema informacijama tamošnjih medija, preminula zbog srčanog udara, odnosno izgubila je svijest dok je boravila u sobi nakon završenog treninga neposredno prije turnira.

Njena baka je primijetila da joj je pozlilo i pozvala je hitnu pomoć pa je Zainab odmah prebačena u bolnicu, ali nažalost nije joj bilo spasa. Smrt je proglašena odmah po dolasku u bolnicu, a prema prvim rezultatima obdukcije do tragedije je došlo jer je Zainab već imala srčanih problema.

Teniserka je navodno patila od hipertrofične kardiomiopatije, bolesti koju obično karakterizira zadebljanje srčanih stijenki, što na kraju može otežati srcu pumpanje krvi. Proglašena je prirodnom smrt jer njeni roditelji nisu insistirali na obdukciji, a predsjednik udruženja Aisam-ul-Haq Qureshi objavio je smrt mlade teniserke.

"Danas je izuzetno težak dan za pakistanski tenis jer je jedna od naših najtalentiranijih juniorki preminula od srčanog udara u Islamabadu. U njenu čast, kao novi predsjednik pakistanskog teniskog saveza, odlučio sam da će teren na kojem je ona koja je trebala igrati u Islamabadu bit nazvan po njoj", rekao je.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()