Duel Đokovića i Alcaraza vedčeras u 21 sat

Završni meč Mastersa u Torinu

18.11.2023. 10:04
  • Podijeli:
Đoković - Alkaraz 1_Profimedia-64b38ef86a459.webp Foto: Profimedia

Prvi reket svijeta Novak Đoković susrest će se sa drugim, Špancem Carlosom Alcarazom u polufinalnom meču Završnog Mastersa u Torinu u subotu od 21 sat, uz direktan prijenos na SK1. Bit će to njihov peti međusobni duel, a do sada su obojica upisali po dva trijumfa.

Peti dvoboj Đokovića i Alcaraza očekuje nas 2023. godine – Novak je slavio na Roland Garrosu i u Cincinnatiju, a Carlos je osvojio naslov u finalu Wimbledona, ali je trijumfovao i u Madridu.

Đoković se u Torinu bori za rekordni sedmi naslov, osvajanjem kojeg bi postao najuspješniji igrač u historiji ovog takmičenja, dok je Alcarazu ovosezonski prvi nastup na ATP finalu.

Alcaraz je osmi Španac koji je stigao do polufinala Završnog Mastersa. Samo Amerikanci imaju više tensiera s ovakvim uspjehom – 21.

Prije njih također na SK1, prvi polufinalni meč odigrat će domaći teniser, Jannik Sinner i Rus Danil Medvjedev koji igraju od 14:30.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()