Đoković odveo Srbiju na završni turnir u Malagu

Najbolji srpski teniser je savladao Alehandra Davidoviča Fokinu sa 6:3, 6:4

15.09.2023. 19:23
  • Podijeli:
Novak Djokovic davis cup-650492b8bfdea.webp Foto: Reuters

Srbija je pobedila Španiju i obezbijedila plasman u Malagu na završni turnir u Dejvis kupu, poslije pobjede Novaka Đokovića.

Najbolji srpski teniser je savladao Alehandra Davidoviča Fokinu sa 6:3, 6:4.

Time je riješeno pitanje ko će iz grupe C da ide u Malagu, a to su Srbija i Češka.

Drugi poen je Srbiji donio Novak Đoković koji je za manje od mjesec dana ponovo pobijedio Davidoviča Fokinu.

Glavni utisak sa ovog meča je taj da su uslovi u dvorani u Valensiji bili veoma loši, pred kraj prvog seta u hali je bilo preko 30 stepeni, što znači da je u hali bilo za deset stepeni toplije nego napolju, piše B92.

Uvodni gemovi su prošli bez brejka, u što bi se reklo ispitivanju snaga, a borba je krenula od četvrtog gema pa nadalje.

Veliku dramu i trenutak kada se riješio prvi set smo gledali u osmom gemu, u kome se odigralo 22 poena i gdje je Novak imao samo dvije brejk šanse, a sa druge strane Fokina nije iskorstio sedam gem lopti, koje je Novak znao da iskoristi i dođe do brejka, koji mu je u sljedećem gemu donio i set.

U drugom setu je bilo malo problema, u četvrtom gemu je usljedio blagi pad u igri Novaka Đokovića, koji je Fokina umeo da iskorsiti i tada je možemo reći igrao kao u transu i stigao do prednost od 4:1.

E tada je Novak ušao u veću brzinu i na ekspresan način stigao do serije od pet gemova zaredom poslije kojih je stigao do nove pobjede u Dejvis kupu, gdje već duže vreme ne zna za poraz.

Još jednom da napomenemo da se ovaj meč igrao pod veoma teškim uslovima, u drugom setu posle sem vrućine došli su i kratkotrajni problemi i sa električnom energijom.

Sve u svemu najbitnije je da je Novak dobio svoj meč i da je Srbija otišla u četvrtfinale Dejvis kupa, koji se igra u novembru mjesecu u Malagi.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()