Direktor Australian Opena: Đokovićeva porodica mora biti oprezna

Srđan Đoković pozirao s navijačima s ruskim zastavama i majicama sa slovom "Z"

28.01.2023. 13:10
  • Podijeli:
porodica_djokovic -reuters-63d4ee1d9a43f.webp Foto: Reuters

Direktor Australian Opena Craig Tiley upozorio je porodicu Novaka Đokovića.

Podsjetimo, Đokovićev otac Srđan je u četvrtak snimljen kako pozira s navijačima s ruskim zastavama i majicama sa slovom "Z", simbolom ruske vojske tokom agresije na Ukrajinu.

"Proveo sam dosta vremena u razgovoru s Novakovom porodicom. Savjetovao sam im da budu oprezni jer ovaj događaj ima veliki značaj u svijetu. Stotine navijača ulaze u kompleks Australian Opena. Normalno je da neki od njih žele sve poremetiti. Zbog toga trebaju biti oprezni. Razumjeli su sve što sam rekao. Ljuti su što je sve tako shvaćeno, nije im to bila namjera. Novakov otac ne podržava rat, oni su za mir", rekao je Tiley.

Novak Đoković će sutra s Grkom Stefanosom Tsitsipasom igrati finale Australian Opena. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()