Dejvis kup: Ðere poražen od Ramosa

Španija povela sa 1:0 protiv Srbije u meču prvog kola B grupe Dejvis kupa

14.09.2022. 19:46
  • Podijeli:
Laslo Djere_Reuters.JPG Foto: Reuters

Muška teniska selekcija Španije povela je sa 1:0 protiv Srbije u meču prvog kola B grupe Dejvis kupa.

Prvi bod za Špance osvojio je Albert Ramos Vinjolas koji je savladao Lasla Ðerea poslije preokreta sa 2:6, 7:6 (5), 7:5, a meč u Valensiji trajao je dva sata i 56 minuta.

U narednom meču u singlu igraju sastaće se Miomir Kecmanović i Španac Roberto Bautista Agut, a potom slijedi meč dublova.

Za Španiju će igrati Marsel Granjolers i Pedro Martinez, a Srbiju će predstavljati Kecmanović i Nikola Chaćić.

Kanada je sinoć u prvom meču prvog kola grupe B pobijedila Južnu Koreju 2:1.

Srbija će sutra od 16 časova igrati sa Južnom Korejom.

Pobjednik B grupe igraće u četvrtfinalu sa drugoplasiranom selekcijom iz A grupe, koju čine Argentina, Hrvatska, Italija i Švedska, dok će prvoplasirani tim A grupe na megdan drugoplasiranoj reprezentaciji B grupe.

Srbija u Valensiji igra bez svog najboljeg tenisera Novaka Ðokovića, dok je novi svjetski broj jedan Španac Karlos Alkaraz propustio duel protiv Srbije.

Eliminacioni mečevi završne faze Dejvis kupa, četfrtfinala, polufinala i finale, igraće se u Malagi od 24. do 27. novembra, kada će biti poznat šampion.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()