Davis Cup: BiH protiv Bugarske u najjačem sastavu, protivnik bez 13. igrača svijeta

Prvi dio priperema za meč protiv Bugarske, najbolji bh. teniseri početi će u Sarajevu, dok će se završene pripreme odraditi u Burgasu od 28.01. do 02.02.2024. godine

24.01.2024. 18:40
  • Podijeli:
Davis_Cup_BiH_reprezentacija_foto_Savez-65b1264fa7d05.webp Foto: Teniski savez BiH

Jučer su objavljene nominacije timova za predstojeći Davis Cup meč prve svjetske grupe između teniskih reprezentacija Bugarske i BiH koji će se odigrati 3. i 4. Februara 2024. godine u bugarskom gradu Burgasu, saopšteno je iz Teniskog saveza BiH.

Najbolji bh. teniseri na meč sa Bugarskom putuju u sljedećem sastavu: Damir Džumhur, Nerman Fatić, Tomislav Brkić, Mirza Bašić i Andrej Nedić, će zajedno sa selektorom Zrnićem i ostalim članovima bh tima probati ostvariti pobjedu na teškom gostovanju u Burgasu.

Nakon objavljenih nominacija, bh. Davis Cup tim može biti zadovoljan, jer se na listi nominacija bugarskog tima ne nalazi ime Gligora Dimitrova, nekada trećeg, a trenutno 13. tenisera svijeta. Bugarska selekcija će u meču prve svjetske grupe u susretu sa BiH nastupati u sljedećem sastavu: Dimitar Kuzmanov, Yanaki Milev, Petr Nesterov, Aleksandar Lazarov, te Aleksander Donski, predvođena selektorom Valentinom Dimovim.

Zajedništvo najveća snaga BiH Bh. seniorska “Davis Cup” teniska reprezentacija u Bugarsku ide u kompletnom sastavu te se kao i uvijek svi teniseri odazovu pozivu za nastup za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Upravo zajedništvo ove reprezentacije, je snaga teniskog seniorskog tima BiH, koji od 2016. godine nastupa u prvoj svjetskoj grupi najboljih tenskih reprezentcija svijeta.

Prvi dio priperema za meč protiv Bugarske, najbolji bh. teniseri početi će u Sarajevu, dok će se završene pripreme odraditi u Burgasu od 28.01. do 02.02.2024.godine. Na završnim pripremama će se probati podići forma za predstojeće mečeve koji su na rasporedu 3.(subota) i 4. (nedelja) februara u Avenue Tennis centru u Burgasu (Bugarska).

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()