Čudesni preokret: Žaber ovjerila finale Vimbldona

Bila su joj potrebna dva sata i 15 minuta u sjajnom meču za obje igračice, mnogi će reći, finalu prije finala

13.07.2023. 18:49
  • Podijeli:
Ons Žaber_Alberto Pezzali AP Tanjug-64b02bda602c4.webp Foto: Alberto Pezzali / AP / Tanjug

Ons Žaber se plasirala u finale Vimbldona drugi put u karijeri i to drugu godinu zaredom.

Tunišanka je u polufnalu bila bolja od druge igračice svijeta Arine Sabalenke.

Žaber je pobjedu vrijednu završne bitke upisala nakon preokreta, u tri seta, 6:7 (5), 6:4, 6:3.

Bila su joj potrebna dva sata i 15 minuta u sjajnom meču za obje igračice, mnogi će reći, finalu prije finala.

Gledali smo sjajan prvi set između dvije odlične igračice. Obje su tokom seta spašavale brejk lopte i na kraju je prva dionica riješena u taj brejku. I tu je presudio jedan poen.

U drugom setu je u petom gemu druga igračica svijeta došla do brejka, ali kroz sjajan osmi gem Žaber je uzvratila brejkom i vratila se u igru.

Već u narednom gemu je Sabalenka imala brejk loptu, ali je ušla u seriju grešaka i Žaber je preokrenula situaciju u svoju korist u potpunosti, a zatim je došla do još jednog brejka i uvela duel u treći set.

Tunišanka je uspjela da kroz treću dionicu u potpunosti kompletira preokret. Cijeli meč je na kraju stao u šesti gem u kome je Sabalenka spasila dvije brejk lopte, ali treća je bila brejk za Žaber i to joj je donijelo vođstvo 4:2.

Mogla je novim brejkom Ons da zaključio posao., ali as servisom je Arina spasila prvu meč loptu, zatim drugu servis vinerom i natjerala je rivalku da servira za pobjedu.

I u tom posljednjem gemu je Sabalenka, uz malu pomoć mreže, spasila još jednu meč loptu… Pa još jednu. Tek peta je igračici iz Tunisa donijela triijumf!

U finalu će Žaber igrati protiv Markete Vondrušove, prve igračice koja nije bila nosilac a uspjela je da dođe do finala na Vimbldonu.

Ons i Marketa su se do sada sastale šest puta. Imaju obje po tri pobjede, a Vondrušova je ove godine slavila dva puta.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()