Čilić: Teško je reći da je Đoković GOAT

Hrvatski teniser ističe da je Đoković najtrofejniji, ali da to ipak nije dovoljno da ga on izabere kao najvećeg u historiji

09.11.2023. 13:20
  • Podijeli:
marin čilić - novak đoković_profimedia-1664736045366.webp Foto: Profimedia

Marin Čilić, hrvatski teniser, propustio je cijelu sezonu zbog operacije, a kasnije i oporavka od povrede koljena.

Šampion US Opena iz 2014. godine planira da se vrati na teren na Australian openu početkom sljedeće godine.

U međuvremenu se na gostovanju na državnoj hrvatskoj televiziji dotakao i stalne teme ko je najbolji teniser svih vremena u trouglu Đoković, Nadal, Federer.

"Nezahvalno je porediti. Ja sam dijelio sa njima teren posljednjih 15,16 goidna. Federer je prvi došao i otvorio taj. Njiih trojica su u posljednjih 10, 12 godina bili ogromni rivali, ali je opet sa te strane gledano Roger malo stariji od Novaka i Rafaela", kaže Čilić.

Hrvatski teniser ističe da je Đoković najtrofejniji, ali da to ipak nije dovoljno da ga on izabere kao najvećeg u historiji.

"Novak je ušao u fantastične godine od 2011. i definitivno je najbolji u posljednjih 12 godina. Međutim, teško je teći ko je od njih trojice najveći. Svako od njih je dao ogroman doprinos popularnosti ovog sporta. Mnogo djece je počelo da igra tenis zbog njih, to je nevjerovatno. Drago mi je što sam bio i što još uvijek jesam dio najbolje ere u historiji tenisa", rekao je Marin Čilić.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()