Bez greške: Dominantno, odlučno, moćno - Rubljov

Andrej Rubljov je u velikom stilu izborio finale Srpska opena

22.04.2023. 15:38
  • Podijeli:
Andrej Rubljov_Dejan Rakita PIXSELL-6443de343f371.webp Foto: Dejan Rakita/PIXSELL

Čovjek koji je prošle godine pokorio Beograd došao je na korak do odbrane titule na smotri koja se ove godine igra u Banjaluci.

Ruski as je sigurnim izdanjem porazio Aleksa Molčana (6:2, 6:4) i sada čeka boljeg iz meča Dušan Lajović - Miomir Kecmanović.

Rubljov je prije duela bio favorit. Međutim, približno 5.000 navijača u Banjaluci očekivali su makar malo uzbudljiviju predstavu.

Jer, Andrej se za sve pitao, a Aleks na momente djelovao kao igrač koji se predao, iako je dan ranije sam poručio da se uvijek bori do kraja.

Neizvjesnost u prvom setu je trajala do trećeg gema. Slovak je vodio 30:0 i onda neočekivano stao. Rubljov je taj poklon iskoristio, napravio brejk, nešto kasnije još jedan, za sigurno vođstvo na oduševljenje većine publike.

Činilo se da je kraj bitke blizu kada je Rubljov i početkom druge dionice oduzeo servis rivalu koji je uporno forsirao Andrejov bekhend.

No, Molčan je tada počeo da daje "znakove života". Nakon 1:3 stigao je na 3:3 i tako najavio jači otpor i dramu.
Naredni gemovi bili su maratonski. Andrej je pravio brejk, Aleks se vraćao, propuštao prilike. Na 4:4 ih je bilo dosta, no, nije ih iskoristio. Rus je to kaznio, napravio novi brejk, a onda odservirao za finale.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()