Banjaluka open: Prvak odustao, Prizmić u finalu

Prvi nosilac Banjaluka opena bio je primoran da se sa povuče zbog povrede zadnje lože

12.08.2023. 09:18
  • Podijeli:
Fabian Marožan_TSRS-64d7303dac526.webp Foto: TSRS

Fabijan Marožan neće braniti titulu osvojenu prošle godine na čelendžeru u najvećem gradu Republike Srpske.

Još uvijek aktuelni prvak i prvi nosilac Banjaluka opena  bio je primoran da se sa povuče zbog povrede.

Momak koji zauzima 89. mjesto na ATP listi tokom jučerašnjeg četvrtfinala Kozana Havijera Baranka osjetio je bol u zadnjoj loži .

Duel je uspio da privede kraju, međutim, povreda je ozbiljnije prirode i odustajanje je bila jedina opcija.

"Nažalost, moram odustati od turnira zbog povrede noge. Moj prioritet mora biti izbor puta koji će mi granatovati brzi oporavak kako bih se mogao takmičiti na najvišem nivou u nastavku karijere. Osjećam se jako loše zbog odluke što se moram povući, ali zdravlje je na prvom mjestu. Hvala Banjaluko, bila mi je čast igrati opet ovdje i nadam se da se vidimo ponovo", napisao je Fabijan na društvenim mrežama.

Marožan je bio prvi nosilac, a riječ je o igraču koji je ove godine u trećem kolu mastersa u Rimu pobijedio u tom trenutku svjetskog broja jedan, Karlosa Alkaraza.

"Nadamo se da će se Fabijan oporaviti i da ćemo ga ubrzo gledati na teniskim terenima. Nakon njegovog odustajanja, Dino Prizmić se našao direktno u finalu. Danas su na rasporedu dva meča, i to finale dubla od 14:30 časova Viktor Vlad Kornea (Rumunija) / Filip Osvald (Austrija) - Andrej Golubjev (Kazahstan) / Denis Molčanov (Ukrajina), te polufinale singla od 20.15 Kimer Kopejans (Belgija) - Marko Topo (Njemačka) uz direktan prenos na TV Arena 1 i RTRS-u", saopštili su iz Teniskog saveza Republike Srpske, koji je organizator smotre.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()