Analitičarka jasna: Nije pametno kladiti se protiv Đokovića

"Osvojio je turnir toliko puta, djeluje opušteno na ovoj podlozi, tako komforno na Centralnom terenu..."

28.06.2023. 08:55
  • Podijeli:
Novak Đoković_Profimedia-649bd795b80cf.webp Foto: Profimedia

Analitičarka "Jurosporta" Lora Robson očiglednim favoritom na Vimbldonu smatra Novaka Đokovića.

Srpski teniser je četvorostruki uzastopni šampion i za poraz na terenima "Ol Inglend Kluba" ne zna već 28 mečeva.

Nole će od 3. jula u Londonu juriti osmi pehar, a 24. grend slem trofej ukupno.

"Novak je definitivno favorit u mojim očima, posebno poslije Rolan Garosa. Količina samopouzdanja koju ima u ovom trenutku je impozantna. Osvojio je turnir toliko puta, djeluje opušteno na ovoj podlozi, tako komforno na Centralnom terenu. Zato je teško kladiti se protiv njega", jasna je Robson.

Prema njenim riječima, fascinira način na koji se kreće po travnatoj podlozi:

"Drugačiji je od bilo koga drugog jer je u stanju da uzme stvari koje koristi na drugim podlogama, poput proklizavanja. I dalje uspjeva da ostane u balansu, što je na travi najteže, da ima dovoljno u nogama da prođe ispod svake lopte. Jednostavno ne razmišlja o tome".

Novak je odlučio da prije Vimbldona ne odigra nijedan turnir na travi, a Robson smatra da mu to neće biti otežavajuća okolnost.

"Prije nekoliko nedjelja, sjećam se da sam razgovarala sa njim i rekao mi je da je šljaka površina na koju se najteže prilagođava, potrebno mu je nekoliko sedmica da se osjeća stabilnim. Jednostavno ne izgleda da taj problem ima i na travi. To je laka tranzicija za njega u ovom trenutku", zaključila je Robson.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()