Alkaraz: Tenis je moj život, srećan sam što sam ponovo najbolji teniser svijeta

Ponovo "poslao" Đokovića na drugu poziciju

26.06.2023. 07:21
  • Podijeli:
Karlos Alkaras_Tanjug AP-6498b7d6c4e31.webp Foto: Tanjug/AP

Španski teniser Karlos Alkaraz izjavio je da je srećan što će Vimbldon dočekati kao prvoplasirani na ATP listi, prenose britanski mediji.

Alkaraz je osvojio turnir u Kvinsu, pošto je u finalu savladao Australijanca Aleksa de Minora 6:4, 6:4. Španac je od danas zvanično ponovo najbolji teniser svijeta. 

"Biti ponovo prvi, posebno na Vimbldonu. Ali još jednom, to ne bi bilo moguće da nemam takvu podršku mojih ljudi, navijača. Početak nije bio idealan, kretanje nije bilo idealno. Moram i dalje da učim, ali na kraju nedjelje je bilo nevjerovatno. Doći na Vimbldon, u ovakvoj formi, kao prvi je odlično", rekao je Alkaraz.

Vimbldon će biti odigran od trećeg do 16. jula.

"Tenis je moj život, sve. Oduvijek sam želio da igram na ovakvim turnirima. Uživam u svakom trenutku na terenu, pogotovu pred ovako divnom publikom. Uživamo, publika koja gleda takođe", zaključio je Alkaraz.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()