Alkarasov trener: Na obje noge smo na zemlji, znamo šta Nole radi već 20 godina

Novak Đoković kao da je autsajder protiv Karlosa Alkarasa u polufinalu Rolan Garosa

08.06.2023. 12:16
  • Podijeli:
Novak Đoković 2_Thibault Camus AP Tanjug-647ca492148f9.webp Foto: Thibault Camus / AP / Tanjug

Novak Đoković i Karlos Alkaraz boriće se u petak za finale Rolan Garosa, samim tim i za prvo mjesto na ATP listi, baš kao što su se i svi navijači nadali. Dvojica trenutno najboljih igrača svijeta sastala su se do sada svega jednom i taj susret dobio je 16 godina mlađi teniser iz Španije (2:1 u Madridu, na šljaci), a dok mediji i kladionice potcjenjuju najboljeg svih vremena, dodatnu motivaciju Noletu sada je dao i Karlos Ferer.

Karlitosov trener, koji ga je i odveo do prvog mjesta na ATP listi, vjeruje da njegov učenik ne osjeća pritisak i vjeruje da može da pobijedi bilo koga na svijetu. Za sada je dominirao na Rolan Garosu i protiv Stefanosa Cicipasa je odigrao možda i najbolji meč, ali nema sumnje da se zaboravlja ko je i šta je Novak Đoković.

"Novak je jedan od najboljih u istoriji i sigurno će igrati tako... Pronalaziće rješenja zato što zna kako igra Karlos. Đoković se neće predati ni kada je 6:2. Već je znao milion puta da okrene i dobije nemoguće mečeve. Ne očekujemo da pobijedimo 6:1, 6:2, 6:2", kazao je Ferer kao da je iko na svijetu uopšte spominjao takvu dominaciju, da bi potom poručio: "Mi smo sa obje noge na zemlji i dobro znamo šta Nole radi već 20 godina".

Ferer ističe da Alkaraz ne osjeća pritisak i da ne razmišlja o tome što se Đoković bori za 23. grend slem, a mladi teniser za drugo finale, tako da zna da "pobijedio ili izgubio" - pred njim je velika karijera.

"Radim sa njim pet godina i znam koji nivo tenisa može da pruži. Ono što me impresionira je nivo tenisa koji ima u važnim trenucima i protiv najboljih. Brzo je sazrio i još od kada je igrao čelendžere priča mi da je spreman da pobjeđuje. Spreman je da uradi velike stvari u tenisu. Ima velike ciljeve i vjeruje da može da pobijedi bilo koga, jasno je da vjeruje u sebe. Moramo da vjerujemo i mi u Karlosa da može do drugog grend slema", naveo je Ferer, da bi poslije svega poručio za "El Espanjol" da je Đoković favorit u predstojećem meču.

"To je zato što je Đoković odigrao mnogo ovakvih mečeva, ali i dalje je Alkaraz spreman da igra. Trenira za ovakve momente i ovakve mečeve. Želi da napravi istoriju korak po korak".

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()