Alcaraz savladao Zvereva u polufinalu US Opena

U polufinalu US Opena sada ga čeka Danil Medvedev koji je slavio protiv sunarodnjaka Andreja Rubljova

07.09.2023. 09:12
  • Podijeli:
alcaraz reuters-64ac63fad46ec.webp Foto: Reuters

Carlos Alcaraz je svladao Alexandera Zvereva 6:3, 6:2, 6:4 i plasirao se u polufinale US Opena.

Alcaraz je to uspio i unatoč ozljedi bedra. Iako se čini po rezultatu da je bilo lako, Alcaraz se namučio do trijumfa. Pogotovo u prvom i trećem setu. U tim dijelovima igre Zverev je imao svoje prilike, nije ih iskoristio, a Španjolac ga je za to okrutno kaznio u iznimno sparnoj noći na stadionu Arthur Ashe.

U prvom setu pri rezultatu 3:3 Zverev je imao dvije break lopte. Nijednu nije realizirao. A u sljedećem gemu stiže kazna. Alcaraz dobiva jednu priliku za oduzimanje servisa suparniku i odmah je koristi. Poveo je 5:3 i onda na svom servisu riješio ovaj dio igre u svoju korist.

Najmanje drame bilo je u drugom setu. Alcaraz prvi break radi u trećem gemu, zatim još jedan u sedmom i dolazi do velikih 2:0.

Nijemac se nije predavao, iako je u pauzi između dva seta zatražio medicinski time-out. Najprije je u drugom gemu propustio jednu, a onda u četvrtom gemu još dvije break lopte, odnosno Alcaraz je u tim trenucima igrao fenomenalno.

A onda po scenariju iz prvog seta prvu priliku koristi Španjolac. Napada u devetom gemu, dolazi do 15:40 i onda radi break sjajnim forhendom. U sljedećem gemu samo je rutinski završio posao.

U polufinalu US Opena sada ga čeka Danil Medvedev koji je slavio protiv sunarodnjaka Andreja Rubljova.

Alcaraz je došao na jedan meč od mogućeg finala protiv Đokovića. Srpskog tenisača u polufinalu čeka Ben Shelton.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()