Skandal u Zadru: Huligani napali novinare, navijače u upravu Zvezde

Svi su u napadu od strane brojnih maskiranih huligana pretučeni, i tom prilikom doživjeli su povrede

11.11.2023. 22:46
  • Podijeli:
POLICIJA_PU zadarska-63919de8f2453.webp Foto: PU zadarska

Nemile scene viđene su u Zadru, gdje su huligani  napravili nekoliko "sačekuša" članovima koji su došli sa Zvezdom u ovaj grad čarterom iz Barselone pred meč ABA lige protiv Zadra u dvorani Krešimir Ćosić.

Prvo su napadnuta dva srpska novinara, koji su završili sa povredama glave i zaradili povrede i posjekotine, a takođe je napadnut i član Upravnog odbora Zvezde sa još jednim priateljem.

Zvezda se oglasila povodom ovoga vanrednim saopštenjem:

"KK Crvena zvezda Meridianbet obavještava javnost da su tokom subote uveče u dva odvojena incidenta u Zadru bez ikakvog razloga, napadnuti član UO našeg kluba, zajedno sa još jednim prijateljem kluba sa kojim je bio društvu, kao i dva člana novinarske ekipe koja je sa delegacijom KK Crvena zvezda Meridianbet stigla iz Barselone!

Svi su u napadu od strane brojnih maskiranih huligana pretučeni, i tom prilikom doživjeli su povrede!

"Kao klub zahtjevamo hitnu reakciju nadležnih organa, na prvom mjestu hrvatske policije i službi bezbjednosti kao i privođenje napadača, jer je prosto nevjerovatno da se napadaju ljudi koji su u Zadar stigli kao dio delegacije našeg kluba, koji nisu imali nikakva obilježja našeg kluba na sebi, niti su na bilo koji način provocirali bilo koga".

 Dodaju da posebno je simptomatično daonii kao klub iz Beograda već imaju informacije da oba napada povezuje ista osoba (vozač taksija) koji je sa aerodroma prevozio i novinarsku ekipu, i člana Upravnog odbora.

"Zbog svega navedenog, a moguće i kao posledica otvorenog pisma navijača Zadra koje je potpuno nepotrebno podiglo tenziju, kao i svega što se dešava tokom subote u Zadru, KK Crvena zvezda Meridianbet i zvanično je zatražio da se utakmica u nedjelju igra bez prisustva publike – jer nam uvertira od subote, kada je bez ikakvog razloga počeo svojevrsni lov na ljude iz delegacije našeg kluba, nagoveštava da uslovi za odigravanje utakmice neće biti regularni", saopštili su iz Zvezde.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()