Srbija će igrati na šampionatu planete: Rukometašice savladale Tursku i obezbijedile plasman

Pred više od 2.000 navijača na Banjici, Srbija je završila ono što je započela u Giresunu

12.04.2023. 20:13
  • Podijeli:
Rukometašice Srbije_RSS-642ff50eba567.webp Foto: RS Srbije

Rukometašice Srbije pobijedile su Tursku i u drugom meču baraža za plasman na Svjetsko prvenstvo i potvrdile ono što se znalo i nakon prvog duela - Srbija će igrati na šampionatu planete u decembru ove godine.

Srbija je u drugom meču, u Beogradu, slavila rezultatom 32:25 (16:15).

Pred više od 2.000 navijača na Banjici, Srbija je završila ono što je započela u Giresunu i obezbijedila mjesto među 32 najbolje reprezentacije koje će se takmičiti u Danskoj, Švedskoj i Norveškoj.

Turska je otpor pružala zapravo samo u prvom poluvremenu nakon čega je Srbija u drugom dijelu utakmice došla do ubjedljive pobjede.

Posljednji put su reprezentativni dres nosile Kristina Liščević, Jovana Stojiljković, Jelena Lavko, Kristina Graovac i Tamara Radojević.

Stojiljković je bila najefikasnija sa sedam golova, pet je dodala Radosavljević, po četiri puta su mrežu tresle Lavko i Radojević.

U ekipi Turske je najefikasnija bila Karačam sa deset goloca.

Plasman na Svjetsko prvenstvo potvrdila je u utorak i Slovenija koja je savladala Italiju 33:21, poslije pobjede u prvom meču 32:25.

Na planetarnu smotru će i Hrvatska koja je nakon pobjede sa dva gola razlike u prvom meču, u drugom bila bolja od Slovačke rezultatom 31:28.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()