SP rukometaša: Ključni test za Orlove, popravni za Kauboje

Srbija nakon sjajne premijere protiv Alžira napada Njemačku (18 časova), dok Hrvatska poslije egipatskog šamara liječi rane protiv Amerike (20.30)

15.01.2023. 11:51
  • Podijeli:
Rukomet Srbija_RSS-63c3d86acab88.webp Foto: RS Srbije

Rukometaši Srbije i Hrvatske u dijametralnim raspoloženjima dočekuju današnje ispite na Svjetskom prvenstvu.

Orlovi nakon sjajne premijere protiv Alžira napadaju Nijemce (18 časova), dok Kauboji poslije egipatskog šamara liječe rane protiv Amerikanaca (20.30).

Izabranici Tonija Đerone na smotru su došli sa oreolom potencijalnog pozitivnog iznenađenja. A, prvih 60 minuta je uistinu pokazalo da imaju čemu da se nadaju.

Večeras slijedi boj sa Pancerima. Ulog je veliki, pobjednik bi lako mogao da prenese maksimalan broj bodova u drugu fazu i tako otškrine vrata četvrtfinala.

"Bolje poznajemo ekipu Njemačke nego selekciju Alžira. Dobro smo se spremili, ali moramo da igramo na višem nivou i da se nadamo najboljem rezultatu. Ono što je sigurno jeste da nećemo odustajati i da ćemo se boriti svih 60 minuta bez obzira na razvoj situacije", poručio je stup odbrane Ilija Abutović, koji je dugi niz godina proveo je u Bundesligi i dobro zna sa čim će se susresti u duelu sa nekadašnjim saigračima i protivnicima.

Hrvatska je, s druge strane, razočarala. S obzirom na povrede i šarolik roster, niko nije ni očekivao da se umiješa u borbu za medalje.

Pa ipak, vrlo slaba premijera i ubjedljiv poraz protiv Faraona su takođe bili neočekivani.

Četa Hrvoja Horvata tako si je zakomplikovala život i ugrozila primarni cilj - prolaz među osam najboljih.

Večeras je prilika za popravni. Sjedinjene Države su rival po mjeri da se upiše prva recka i sa više optimizma krene dalje.

"Vidjet ćemo što je bio problem na startu, možda nedovoljna pokretljivost. Turnir nije završio, imali smo ozbiljnu analizu sa ciljem da vidimo možemo li se popraviti za sljedeće utakmice. Tu ti malo pomaže trener, nego sam sebi možeš pomoći najviše. Zatvoriš se u sobi, razmišljaš o svojim zadacima, gdje si pogriješio, svaki igrač može sam na sebe da utiče. Nije smak svijeta, ima se još za igrati", ne gubi nadu trener u stručnom štabu Ivano Balić.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()