Rukometni Zmajevi deklasirani od Argentine

Pripremna utakmica uoči EURA

04.01.2024. 22:01
  • Podijeli:
Rukometaši BiH_Sport sport-6408f5719f614.webp Foto: Sport sport

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine doživjela je vrlo težak poraz od Argentine na otvaranju pripremnog Yellow Cup turnira u Švicarskoj. Završeno je rezultatom 32:23.

Rukometaši BiH jučer su otputovali u Švicarsku gdje će obaviti posljednje pripreme za Evropsko prvenstvo i odatle se uputiti za Njemačku gdje ih očekuje smotra najboljih selekcija Starog kontinenta u nastavku januara.

Na rasporedu su utakmice Yellow Cupa, na kojima će se naša reprezentacija suočiti s Argentinom, Švicarskom i Rumunijom.

Prvi meč protiv Argentine nije prošao kako su se navijači BiH, ali i oni u stručnom štabu nadali. Ipak, vrijedi istaknuti da selektor Irfan Smajlagić nije u Švicarsku poveo sve igrače te da treba očekivati nešto drugačiji tim na Euru.

Argentinci su znatno bolje otvorili meč i imali su dvadesetak minuta vodstvo na svojoj strani, no pet minuta prije odlaska na odmor Smajlagićev time-out je donio preokret i serijom 4:0 rukometaši BiH su prvi put poveli na ovoj utakmici (13:12).

Ipak, Argentina je do odlaska na odmor uspjela vratiti prednost, a sredinom drugog poluvremena serijom od tri vezana gola ovjeriti pobjedu u ovom meču, no uslijedio je pad kakav je malo ko očekivao.

U posljednjih nekoliko minuta utakmice Argentinci su "napunili" gol rukometaša BiH do vrha i tako detektovali ozbiljne probleme samo sedam dana prije Evropskog prvenstva. Problemi su evidentni prvenstveno u odbrani, gdje nismo imali nikakvo rješenje za raspucane Južnoamerikance, no ni u napadu nismo briljirali pa selektor svakako ima razloga za zabrinutost.

Najbolji bh. rukometaši na turniru će odigrati još dva duela, u petak protiv domaćina Švicarske (20:15 sati) te u subotu protiv Rumunije (14:00 sati).

Prvu utakmicu na Euru u Njemačkoj rukometaši BiH igraju 11. januara protiv Švedske. Dva dana kasnije na rasporedu je utakmica s Nizozemskom, a grupnu fazu okončat će 15. januara susretom s Gruzijom. Sve utakmice u E grupi igrat će u Mannheimu.
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()