Rukometaši Crne Gore u Sarajevu deklasirali BiH

Očajna odbrana "Zmajeva" i izuzetno efikasan napad komšija

16.10.2022. 22:28
  • Podijeli:
rukomet_bih_cg - anadolija-1665952272242.webp Foto: Anadolija

U utakmici drugog kola grupe ”7” kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje će se 2024. godine igrati u Njemačkoj, rukometna reprezentacija Crne Gore večeras je u dvorani ”Mirza Delibašić” u Sarajevu uvjerljivo pobijedila Bosnu i Hercegovinu, rezultatom 36:25, javlja Anadolu Agency (AA).

Crnogorci su od prvog minuta pokazali da su daleko bolji tim i cijelim tokom prvog poluvremena, uz veoma veliki procent uspješnog šuta, povečavali prednost. Potpuno su nadigrali bezidejne i u odbrani očajne Bosance i Hercegovce te su na odmor između dva dijela igre otišli sa deset golova ”viška” na kontu - 21:11.

U nastavku protiv lošeg protivnika gosti su rutinski priveli susret kraju, uvećavši rezultatsku prednost u konačnici za još jedan gol.

U prvom kolu Crna Gora na domaćem terenu pobijedila je Kosovo 29:20, dok je Bosna i Hercegovina poražena u Sloveniji 20:28.

Kvalifikacije se nastavljaju u martu naredne godine.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()