Rukometaši BiH u Podgorici rasterećeni završavaju kvalifikacije za EP

U slučaju remija Crnogorci bi ostali drugoplasirani

30.04.2023. 09:55
  • Podijeli:
1682624061-drama-u-cazinu-bh-rukometasi-pokucali-na-vrata-euro-a-644ad25a390ed.webp Foto: RSBiH

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras u Crnoj Gori večeras će zvanično osigurati plasman na Evropsko prvenstvo 2024. godine u Njemačkoj.

Bh. rukometaši u četvrtak su u Cazinu pred velikim brojem bh. navijača savladali selekciju Slovenije rezultatom 27:26, u meču koji je Zmajevi vjerovatno već donio plasman na smotru najboljih selekcija svijeta.

Izabranici Irfana Smajlagića u večerašnji posljednji kvalifikacioni meč će ući rasterećeniji nego što je to bio slučaj ranije, ali naravno trebaju ponoviti dobru igru i pokazati da pobjeda protiv Slovenaca nije bila slučajna.

U slučaju eventualnog trijumfa Crnogoraca, samo nas dvije-tri senzacije u posljednjem kolu mogu odvojiti od plasmana na EURO, što zvuči nerealno.

Inače, BiH je nakon pet odigranih kola na trećem mjestu u grupi 7 sa šest bodova, a isti broj bodova ima drugoplasirana Crna Gora.

U slučaju remija Crnogorci bi ostali drugoplasirani.

Prva Slovenija je osvojila osam bodova i već je osigurala nastup na šampionatu Evrope. Kosovo je posljednje bez bodova.

S obzirom da na EURO idu dva najbolja tima iz svake od osam grupa te četiri najbolje trećeplasirane selekcije, izvjesno je da će izabranici Irfana Smajlagića treći put u nizu igrati na prvenstvu.

Duel u Podgorici na programu je od 18 sati.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()