Ivica Obrvan ostao bez posla

Do sporazumnog raskida ugovora s Upravom PPD Zagreba došlo je zbog negativnog bodovnog salda u četiri domaće utakmice u Ligi prvaka

04.11.2022. 13:04
  • Podijeli:
Ivica Obrvan_.Sanjin Strukic-Pixelljpg-1667561324956.webp Foto: Sanjin Strukić/Pixell

Rukometni klub PPD Zagreb objavio je danas da Ivica Obrvan, bivši selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine, nije više trener prve ekipe.

Do sporazumnog raskida ugovora s Upravom PPD Zagreba došlo je zbog negativnog bodovnog salda u četiri domaće utakmice u Ligi prvaka u kojima je hrvatski šampion od mogućih osam osvojio svega tri boda, a što odudara od ovogodišnjih ciljeva i ambicija kluba.

"Ivici Obrvanu želimo se zahvaliti na proteklih 18 mjeseci u kojima je s iznimnim profesionalizmom vodio našu prvu ekipu, pritom ostvarujući zacrtane ciljeve. Nažalost, broj osvojenih bodova u četiri domaće utakmice ovogodišnje Lige prvaka nije bio u skladu s klupskim ambicijama, što je u određenoj mjeri poremetilo naše ovosezonske planove te smo u dogovoru s Obrvanom shvatili kako je stiglo vrijeme za reakciju s naše strane. Obrvanu želimo sve najbolje na profesionalnom i privatnom planu te mu se u ime svih naših igrača, osoblja i trenera od srca zahvaljujemo", poručio je direktor PPD Zagreba Vedran Šupuković.

Prvu ekipu PPD Zagreba do daljnjega će, počevši sa susretom hrvatskog prvenstva s KTC Križevcima ove subote, voditi pomoćni treneri Tonči Valčić i Denis Špoljarić.

Obrvan je rukometnu reprezentaciju BiH vodio na EURO-u 2022, a potom je iznenada uoči utakmica predbaraža za Svjetsko prvenstvo 2023. godine protiv Grčke odlučio napustiti kormilo bh. tima.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()