Ronaldinhov sin potpisao za Barceloninu akademiju

Mendes je raskinuo ugovor s brazilskim drugoligašem Cruzeirom

03.03.2023. 22:33
  • Podijeli:
joao mendes fc barcelona 1-6400b633b91f0.webp Foto: FC Barcelona

Joao Mendes, 18-godišnji sin nekada sjajnog brazilskog fudbalera Ronaldinha, potpisao je ugovor s Omladinskom akademijom Barcelone, javlja Anadolija.

Talentovani napadač tako je krenuo stopama oca, koji je tokom karijere pet sezona nosio dres slavnog katalonskog kluba.

Mendes je raskinuo ugovor s brazilskim drugoligašem Cruzeirom kako bi došao na probu u Barcelonin tim do 19 godina.

Zanimljivo, kako španski i britanski mediji navode, Mendes je tokom probe krio identitet oca sve dok nije osigurao ugovor u Barceloni.

Danas 42-godišnji Ronaldinho radi kao ambasador Barcelone nakon što se povukao iz profesionalnog fudbala 2015. godine.

Bivši napadač, osvajač Zlatne lopte 2005. godine, s "katalonskim divom" osvojio je Ligu šampiona i po dvije titule šampiona Španije i Superkupa. Tokom karijere igrao je još za Gremio, Paris Saint-Germain, Milan, Flamengo, Atletico Mineiro, Queretaro i Fluminense. Za reprezentaciju Brazila, s kojom je 1999. osvojio Copa Americu, a 2002. Svjetsko prvenstvo, odigrao je 97 utakmica i postigao 33 gola.

Mendes će sada biti dio poznate Barcelonine akademije "La Masia", koja je "izbacila" fudbalske velikane kao što su Lionel Messi, Gerard Pique, Andres Iniesta i sadašnji trener prvog tima Xavi.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()