Pročitajte zajedničku poruku FK Željezničar, FK Sarajevo, KK Bosna i RK Bosna

Saopćenje koje su objavili na svojim stranicama na društvenim mrežama prenosimo od početka do kraja

03.04.2023. 12:42
  • Podijeli:
zajednicko_saopcenje_foto_FB-642a903f8e97d.webp Foto: Facebook/FK Sarajevo

FK Željezničar, FK Sarajevo, KK Bosna i RK Bosna oglasili su se zajedničkim saopćenjem za javnost u kojem su pozvali političke lidere u Kantonu Sarajevo da u budućnosti pokažu veću angažovanost za finansijsko ulaganje u vrhunski sport.

Njihovo saopćenje, koje su objavili na svojim stranicama na društvenim mrežama, prenosimo od početka do kraja.

"Poštovani zastupnici Skupštine Kantona Sarajevo, čelnici Vlade i Ministarstva kulture i sporta, sa velikom pažnjom smo pratili nedavno usvajanje budžeta Kantona Sarajevo za 2023. godinu i evidentni iskorak u pravcu snažnije podrške razvoju sporta u našoj zajednici. Čestitamo i zahvaljujemo vam se na ovom, izuzetno značajnom, koraku u procesu revitalizacije sarajevskog sporta.

Sigurni smo da dijelimo istu viziju i nadu u renesansu koja je moguća i izvjesna. Molimo da ne dozvolite da vas oponenti i malodušni dušebrižnici obeshrabre ili zaustave na ovom putu jer postoje mnogi koji ne žele naše uspjehe kao i oni kojima, nažalost, odgovara stanje i mentalitet kasabe.

Podsjećamo vas na vaše slavne prethodnike, političke lidere Sarajeva koji su uspjeli da grad, koji do tada nije imao običnu dvoranu, u periodu od samo 15 godina dovedu do vrha evropske košarke i prve Olimpijade u istočnoj Evropi. To se desilo prije manje od 40 godina i nema razloga da i naša generacija ne pokuša postići slične uspjehe.

Vrhunski uspjesi su mogući i ostvarivi uz ispravne prioritete, velika ulaganja i predani rad.
Spremni smo uložiti ogromnu energiju u ovaj proces i radujemo se saradnji sa novim ministrom g. Magodom uz nadu da ćemo zajedničkim angažmanom uspješno realizovati programe.

Sigurni smo da je ovogodišnji budžet samo prvi korak u vizionarskom projektu reafirmacije sarajevskog vrhunskog sporta koji ćemo zajedno ostvariti.

Sretno!", piše u zajedničkom saopćenju.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()