Presudili porazi: Bivši selektor BiH ponovo bez posla

Najveće trenerske uspjehe 48-godišnji Petev ostvario je sa Ludogorecom iz Razgrada

10.04.2024. 21:38
  • Podijeli:
Ivajlo Petev_Armin Durgut Pixsell.jpg Foto: Pixsell

Nekadašnji selektor BiH Ivajlo Petev smijenjen je sa mjesta trenera Univerzitatee iz Krajove, prenijeli su rumunski mediji.

Bugarski strateg koji je zmajeve uveo u A Ligu nacija i baraž za Evropsko prvenstvo (u kojem se kasnije pod vođstvom Save Miloševića nisu proslavili) proveo je 20 mečeva na klupi rumunskog kluba a presudili su mu porazi u posljednje dvije utakmice.

U četvrtfinalu domaćeg Kupa, Univerzitatea je eliminisana nakon produžetaka u duelu sa Ocelulom, dok je par dana kasnije poražena u derbiju prvenstva od SB-a, koji je sedam kola prije kraja sezone stigao do prednosti od deset bodova u borbi za titulu, što je Peteva na kraju koštalo posla u Rumuniji.


Prije toga, za poraz nije znao od 28. januara, kada je ekipa upisala ubjedljiv poraz pred domaćom publikom, takođe od SB-a (0:3). Od tada, pa do već pomenutih poraza, Petev je sa ekipom upisao šest pobjeda i tri remija, piše Mondo.

Najveće trenerske uspjehe 48-godišnji Petev ostvario je sa Ludogorecom iz Razgrada, kojim je komandovao u dva mandata, a sa kojim je tri puta osvajao titulu u bugarskom prvenstvu, te došao dva puta do kraja u Kupu. Sa zagrebačkim Dinamom je bio finalista Kupa, a u karijeri je još vodio Levski, AEL Limasol, Omoniju, Al-Kadsijah i Jagjeloniju.

Kad je riječ o selektorskom poslu, osim BiH vodio je i reprezentaciju Bugarske.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()