"Život mu je bio na kocki": Sudija dopustio MMA borcu da udara onesviještenog protivnika

Osim publike i bivših i sadašnjih boraca, ovakvom odlukom Hatleyja je bio zgrožen i šef UFC-a Dana White

03.12.2023. 13:25
  • Podijeli:
UFC_MMA_borba_foto_TW Cropped-656c6843c9737.webp Foto: Twitter/@SpinninBackfist

Sinoć je u Austinu održan event UFC on ESPN 52, a nakon njeganajviše se priča o sudiji Kerryju Hatleyju koji je dopustio da borac Bobby Green ostane bez svijesti od udaraca koje mu je zadao Jalin Turner.

Turner je pobijedio Greena nokautom nakon 2 minute i 49 sekundi borbe, no realnost je da je borba trebala biti okončana deset sekundi ranije.

Turner je srušio Greena i potom ga iz sve snage udarao po glavi. Svima je bilo jasno da je on pobijedio, no sudija Hatley je dopustio da borba ode toliko dugo da je Green od udaraca izgubio svijest.

Osim publike i bivših i sadašnjih boraca, ovakvom odlukom Hatleyja je bio zgrožen i šef UFC-a Dana White.

"Bio je to jedan od najgorih prekida koje sam ikad vidio. Hatley shvata da je napravio grešku i ne osjeća se dobro zbog toga", rekao je White na konferenciji za medije nakon borbe

"Ovo je bilo odvratno! Green je bio licem prema dolje, primao je udarce od vrlo moćnog udarača svjetske klase. Hatley je odličan sudija, ali šta je čekao? Ljudski životi su na kocki, ovo je bilo sramotno i odvratno", rekao je legendarni borac Michael Bisping.

Inače, u glavnoj borbi večeri Armenac Arman Carukjan je nokautira Beniela Dariusha.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()