Visok let Orlica: Svjetsko prvenstvo nadohvat ruke

Orlice su danas raširile krila, u brišućem letu pokorile Giresun i već sada mogu da razmišljaju o zimskoj avanturi u Skandinaviji

07.04.2023. 17:30
  • Podijeli:
Rukometašice Srbije_EHF-643032db344f8.webp Foto: EHF

Rukometašice Srbije kao gošće su deklasirale Tursku sa 33:24 (15:10) i tako se praktično plasirale na Svjetsko prvenstvo koje će od 29. novembra do 17. decembra biti održano u Danskoj, Norveškoj i Švedskoj.

Istina, revanš je u srijedu u Beogradu. Međutim, s obzirom na prikazano u prvih 60 minuta baraža, trebalo bi da se desi ogromno čudo pa da četa Uroša Bregara ostane bez vize za SP.

Orlice su danas raširile krila, u brišućem letu pokorile Giresun i već sada mogu da razmišljaju o zimskoj avanturi u Skandinaviji.

U pretposljednoj utakmici Kristine Liščević, Jovane Stoiljković i Jelene Lavko u dresu sa nacionalnim grbom, pitanje pobjednika nije se postavljalo od finiša prvog poluvremena.

Tada su gošće serijom 4:0 minimalno vođstvo "nabildale" na pet golova viška i više se nisu osvrtale.

U nastavku su ubacile u još jednu brzinu više, a taj tempo domaće nisu mogle da isprate.

Tako se od sredine drugog poluvremeno nije postavljalo pitanje da li će Srbija pobijediti, već sa koliko razlike.

Sanja Radosavljević je blistala sa devet pogodaka iz isto toliko šuteva. Lavko je dodala četiri, a Stoiljkovićeva i Dunja Tabak po tri gola.

Kod poraženih, najbolja je bila Asli Iskit-Čaliskan, koja je u sedam navrata pogađala metu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()