Verstappen želio iznajmiti automobil. Rent-a-car ga odbio jer "nije sposoban" voziti

Ostao šokiran

31.12.2023. 14:28
  • Podijeli:
verstappen-reuters-1667168923972.webp Foto: Reuters

Prvak svijeta u Formuli 1 poveo je porodicu, prijatelje i djevojku na odmor u Portugal. Njegova ekipa unajmila je trkaću stazu u Algarveu na dva dana, a po slijetanju u Faro na aerodromu unajmili su čak 20 automobila. No, trostruki svjetski prvak u Formuli 1 naišao je na neočekivani problem.

Verstappen je za sebe želio iznajmiti Mercedes AMG GT Coupe s 523 konjskih snaga, ali se neugodno iznenadio kad su mu službenici u rent-a-caru rekli da mu automobil ne mogu izdati. Prema pravilniku rent-a-car kuće Sixt, osobe mlađe od 30 godina ne mogu voziti automobile iz ekskluzivne ponude.

Šokirani Verstappen morao se zadovoljiti BMW-om serije 5, a spomenuti Mercedes rent-a-car je uredno izdao njegovu menadžeru Raymondu Vermuelenu. Priča je došla do vodstva Sixta, koje se ispričalo Nizozemcu.

"Zaposlenici naše franšize u Portugalu jednostavno su se držali pravila koliko god to čudno zvučalo u ovom slučaju. Ponudili su gospodinu Verstappenu alternativno rješenje, koje je on i prihvatio. Naravno, postoje iznimke u pravilima koje se mogu dogoditi i ovo je bio jedan od tih slučajeva.

Ispričavamo se gospodinu Verstappenu budući da je sasvim jasno da je sposoban voziti tako snažne automobile. Uvijek je dobrodošao u naše poslovnice i uvjeravamo ga da će u budućnosti moći unajmiti automobil koji poželi", rekao je glasnogovornik tvrtke.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()