Verstappen nastavio gdje je stao prošle sezone: Najbrži i u Bahreinu

Najavio dominaciju i ove sezone

02.03.2024. 18:17
  • Podijeli:
max verstappen reuters-65e35e1005935.webp Foto: Reuters

Počela je nova sezona Formule 1, a prva utrka vožena je danas za Veliku nagradu Bahreina, to je bila i jedna od noćnih utrka u novoj sezoni, a na startu 2024. godine stare navike rekli bismo.

Do trijumfa je došao Max Verstappen koji je imao pole position, a i zadržao je poziciju do samog kraja utrke i tako najavio dominaciju i u ovoj sezoni.

Potpuno slavlje Red Bulla upotpunio je Sergio Perez koji je danas uspio da prestigne dvojac Ferrarija i da dođe do druge pozicije i donese dvostruko slavlje Red Bullu.

Ferrari se na kraju morao zadovoljiti trećim mjestom Carlosa Sainza i četvrtim mjestom Charlesa Leclera, ali u suštini mogu biti zadovoljni vikendom jer nisu to bili veliki zaostaci za Red Bullom tokom treninga, kvalifikacije, ali i same utrke.

George Russell je osvojio peto mjesto u bolidu Mercedesa, a Lando Norris je u bolidu Mclarena bio šestoplasirani.

Borba Mercedesa i Mclarena bila je i za sedmo mjesto koje je na kraju pripalo Lewisu Hamiltonu u Mercedesu, dok je osmoplasirani bio drugi vozač Mclarena, Oscar Piastri.

Dva boda je danas ulovio veteran Fernando Alonso u bolidu Aston Martina osvojivši deveto mjesto.

Do boda danas u Bahreinu stigao je drugo vozač Aston Martina Lance Stroll osvojivši desetu poziciju.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()