UFC 281: Pereira preokretom do šampionskog pojasa

Brazilac je u četvrtom nastupu stigao do titule u srednjoj kategoriji

13.11.2022. 11:20
  • Podijeli:
Aleks Pereira_Tanjug-1668334624576.webp Foto: Tanjug

Brazilski MMA borac Alex Pereira postao je novi prvak UFC srednje kategorije nakon što je u glavnoj borbi UFC 281 priredbe u "Madison Square Gardenu" veličanstvenim preokretom i prekidom u petoj rundi pobijedio Israela Adesanya.

Nigerijac je ovoj borbi pokušao šesti put odbraniti naslov i bio je na dobrom putu jer je nakon četiri runde imao veliku prednost.

Pereira je zbog toga u posljednju bitku krenuo nešto agresivnije jer je znao da mu treba prekid za pobjedu.

Sredinom runde povezao je nekoliko snažnih udaraca i prvak je bio dobro uzdrman. Brazilac je nastavio udarati, a onda je sudija zaustavio ovu fenomenalnu borbu.

Pereira je tako u četvrtom nastupu za najveću MMA promociju stigao do zlatnog pojasa, dok je Adesanyi ovo bio prvi poraz u srednjoj kategoriji.

Zanimljivo da je Pereiri ovo treća pobjeda protiv Adesanye budući da ga je ranije dva puta savladao u kik-boksu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()