U Francuskoj počinje EP u judou, Larisa Cerić najveći bh. adut za medalju

Ovogodišnje EP biće jedan od glavnih kvalifikacionih turnira za Olimpijske igre sljedeće godine u Parizu

02.11.2023. 20:15
  • Podijeli:
Larisa Cerić_foto_IJF-65115417ece1d.webp Foto: IJF

U francuskom Montpellieru u petak, 3. novembra,  počinje Evropsko prvenstvo u judou. 

Na prvenstvu Starog kontinenta, koje će trajati do nedjelje, nastupit će 389 takmičara iz 46 zemalja.

Ovogodišnje EP biće jedan od glavnih kvalifikacionih turnira za Olimpijske igre sljedeće godine u Parizu.

Na EP će učestvovati četvoro bosanskohercgovačkih prestavnika predvođenih bh. najtrofejnijom takmičarkom Larisom Cerić, u kategoriji više od 78 kg. Odličnu formu Cerić je pokazala prije dva mjeseca kada je na Grand Slam turniru u Bakuu osvojila bronzanu medalju. Pored odličja osvojila je i 500 novih bodova za olimpijsku normu sa kojim je učvrstila poziciju među putnicima za nastup na Igrama u Parizu.

U sastavu bh tima još će biti sestre Anđela (do 63) i Aleksandra (do 70 kg) Samardžić te jedni predstavnik u muškoj konkrenciji na EP - Toni Miletić (do 90 kg).

Protivnike na EP prvenstvu bh. takmičari će saznati večeras nakon žrijebanja.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()