Turneja četiri skakaonice: Kubacki uzvratio udarac Granerudu

Poljak je petim trijumfom sezone, a jubilarnim desetim u karijeri, uzvratio udarac lideru Turneje Halvoru Egneru Granerudu, te ostao u igri za pehar pred završni boj u Bišofshofenu

04.01.2023. 15:37
  • Podijeli:
David Kubacki_Profimedia-63b58b8ab5623.webp Foto: Profimedia

David Kubacki pobjednik je treće stanice Turneje četiri skakonice na inbruškom "Bergizelu".

Poljak je petim trijumfom sezone, a jubilarnim desetim u karijeri, uzvratio udarac lideru Turneje Halvoru Egneru Granerudu, te ostao u igri za pehar pred završni boj u Bišofshofenu.

Mada, neće mu biti nimalo lako da u preostala dva skoka prestigne Norvežanina koji je slavio na prva dva nadmetanja. Jer, razlika je i dalje velikih 23,3 boda.

Kubacki je izdominirao u prvoj seriji, ostvarišvi 12,8 poena prednosti u odnosu na jedinog protivnika.

Pa ipak, Granerud je uzvratio u drugom skoku. Sa šestog je skočio na prvo mjesto pred skok Poljaka. David je na koncu imao dovoljno "goriva" da doskoči 3,5 koraka ispred lidera i unese kakvu-takvu neizvjesnost pred završni boj, te spriječi rivala da ostvari poker pobjeda. Mjesto na podiumu ostvario je i Anže Lanišek. 

"Sjajno je bilo. Odradio sam dobar posao. Svi konkurenti su bili odlični, podrška sa tribina je bila sjajna. Zadovoljstvo je bilo skakati. Iskreno sam uživao. Uslovi jesu bili promjenjivi, ali mislim da smo u dva skoka odradili prilično dobar posao. Nema stajanja, borićemo se do kraja", jasan je Kubacki.

Zadovoljan je bio i Granerud. Jednu ruku ima na trofeju nakon takmičenja na skakonici koja mu baš i nije ležala ranije.

"Prvi skok nije bio toliko dobar, ali ukupno sam zadovoljan. Možda i po prvi put to mogu da kažem u Insbruku. Ustao sam u pet ujutru, pokušavajući da procesuiram ovu skakonicu. Na kraju, super sam zadovoljan jer u zadnje takmičenje ulazim sa prednošću", otkrio je Granerud.

Turneja se završava prekosutra u Bišofshofenu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()